άργυρος: σκάσιμο φούσκας ή απλά διόρθωση;

δυο διαγράμματα που θα πρέπει να δείτε πριν ανοίξετε οποιαδήποτε θέση στο ασήμι

δυο διαγράμματα που θα πρέπει να δείτε πριν ανοίξετε μια θέση στο ασήμιΑν και τις τελευταίες ημέρες υπήρξε μια ανώμαλη προσγείωση της τιμής του αργύρου, η οποία προηγουμένως είχε πραγματοποιήσει ένα εξωφρενικό ράλι πλησιάζοντας τα $50 ανά ουγκιά, το ασήμι εξακολουθεί να αποτελεί βασικό αντικείμενο συζήτησης στους επενδυτικούς κύκλους παγκοσμίως. Παρακάτω παρατίθονται δύο πολύ ενδιαφέροντα διαγράμματα, τα οποία θα πρέπει να μελετήσουν όσοι εξακολουθούν να δηλώνουν οπαδοί του πολύτιμου μετάλλου και πιστεύουν πως η πρόσφατη κατάρρευση της τιμής του είναι απλά μια διόρθωση μιας μακροχρόνια ανοδικής τάσης που θα συνεχιστεί.

Ανοίξτε ένα λογαριασμό στην Plus500 και εξασκηθείτε δωρεάν, με εικονικά χρήματα, στις συναλλαγές σε spreads συναλλαγματικών ισοτιμιών, χρηματιστηριακών δεικτών και εμπορευμάτων

ανοίξτε ένα λογαριασμό στην eToro και εξασκηθείτε δωρεάν, με εικονικά χρήματα, στις συναλλαγές σε ασήμι και χρυσό

Όπως μπορεί κανείς εύκολα να παρατηρήσει στο ακόλουθο διάγραμμα, τα τελευταία χρόνια έχει υπάρξει μια μεγάλη μετατόπιση της ζήτησης για ασήμι από τις βιομηχανικές χρήσεις προς τα επενδυτικά χαρτοφυλάκια. Ειδικά το 2010 η μετατόπιση αυτή είναι πέρα από τα φυσιολογικά επίπεδα.

η συνεισφορά της βιομηχανικής και της επενδυτικής ζήτησης στην αγορά αργύρου τα τελευταία χρόνια

η συνεισφορά της βιομηχανικής και της επενδυτικής ζήτησης στην αγορά αργύρου τα τελευταία χρόνια

Στο ακόλουθο διάγραμμα αποτυπώνεται η πιο ενδιαφέρουσα, ίσως, συσχέτιση του λόγου τιμών χρυσού/αργύρου. Βασικά, επειδή ο άργυρος έχει βιομηχανικές εφαρμογές, κάτι που δεν ισχύει τόσο για το χρυσό, η αναλογία τιμών χρυσού/αργύρου τείνει να συρρικνώνεται σε περιόδους μεγάλης βιομηχανικής ανάπτυξης και να αυξάνεται όταν η οικονομία είναι αδύναμη. Έτσι, αν ο ρυθμός ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας επιβραδυνθεί, ο άργυρος αναμένεται να είναι περισσότερο ευάλωτος από ότι ο χρυσός, καθώς η ζήτηση από τη βιομηχανία θα στερεύει.

η συσχέτιση μεταξύ παγκόσμιας βιομηχανικής ανάπτυξης και αναλογίας τιμών χρυσού και αργύρου

η συσχέτιση μεταξύ παγκόσμιας βιομηχανικής ανάπτυξης και αναλογίας τιμών χρυσού και αργύρου

ανοίξτε ένα λογαριασμό στην eToro και εξασκηθείτε δωρεάν, με εικονικά χρήματα, στις συναλλαγές σε ασήμι και χρυσό

Relevant news