αύξηση της ζήτησης χρυσού στο 1ο τρίμηνο

τα 2/3 της παγκόσμιας ζήτησης χρυσών κοσμημάτων από τις αγορές Ινδίας και Κίνας

Ανοίξτε ένα λογαριασμό στην Plus500 και εξασκηθείτε δωρεάν, με εικονικά χρήματα, στις συναλλαγές σε spreads συναλλαγματικών ισοτιμιών, χρηματιστηριακών δεικτών και εμπορευμάτων

icon gold 42Σύμφωνα με τη πρόσφατα δημοσιευμένη τριμηνιαία έκθεση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Χρυσού (World Gold Council, WGC), η παγκόσμια ζήτηση για χρυσό κατά το 1ο τρίμηνο του 2011 αυξήθηκε κατά 11% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι, φτάνοντας τους 981,3 μετρικούς τόνους. σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2010, η συνολική ζήτηση για χρυσό κατά το πρώτο τρίμηνο του 2011 υποχώρησε ελαφρά κατά 2,2%.

Μεγάλο μέρος της αύξησης οφείλεται στην αυξημένη ζήτηση από τα επενδυτικά χαρτοφυλάκια, ενώ η αύξηση των αγορών ράβδων και νομισμάτων αντιστάθμισε τη μείωση των θέσεων σε χρυσό των διαπραγματευόμενων αμοιβαίων κεφαλαίων (ETF), σύμφωνα με την έκθεση του WGC. Η ζήτηση από τη αγορά κοσμημάτων αυξήθηκε επίσης, ενώ η Κίνα και η Ινδία μαζί αντιστοιχούν πλέον στα 2/3 της παγκόσμιας ζήτησης κοσμημάτων χρυσού.

ανοίξτε ένα λογαριασμό στην eToro και εξασκηθείτε δωρεάν, με εικονικά χρήματα, στις συναλλαγές σε ασήμι και χρυσό

επενδύσεις

Η ζήτηση για χρυσό από τον επενδυτικό κλάδο αυξήθηκε κατά 26% σε ετήσια βάση, αν και υποχώρησε κατά 5,5% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Η αδύναμη ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, οι ανησυχίες για τη κρίση χρέους των ευρωπαϊκών κρατών, οι συνεχιζόμενες γεωπολιτικές αναταραχές στον αραβικό κόσμο και η αβεβαιότητα για τις επιδόσεις του αμερικανικού δολαρίου έστρεψαν τους επενδυτές στο «ασφαλές καταφύγιο» που παραδοσιακά προσφέρει ο χρυσός.

κοσμήματα

find us on facebook medium

Η ζήτηση για χρυσό από το κλάδο των κοσμημάτων αυξήθηκε κατά 7% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2010 στους 556,9 μετρικούς τόνους, σύμφωνα με την έκθεση του WGC, ενώ και στη περίπτωση αυτή ήταν μειωμένη κατά 2,3% σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2010. Η ζήτηση για χρυσά κοσμήματα θεωρείται αξιοσημείωτη δεδομένης της ιστορικά υψηλής τιμής που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του 1ου τριμήνου του 2011. Συνήθως, η αγορά κοσμημάτων είναι υπερευαίσθητη, καθώς οι υψηλότερες τιμές πλήττουν τη ζήτηση.

Στις αγορές της Κίνας και της Ινδίας μαζί αντιστοιχεί πλέον στο 63% της παγκόσμιας ζήτησης χρυσών κοσμημάτων, ενώ μόνο στην Ινδία αντιστοιχεί μερίδιο αγοράς 37%. Σημαντικές μεταβολές στη ζήτηση χρυσών κοσμημάτων σημειώθηκαν στη Τουρκία (+12%), στην Αίγυπτο (-39%), στη Σαουδική Αραβία (-19%) και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (+5%).

βιομηχανία-τεχνολογία

Η ζήτηση από το βιομηχανικό και τεχνολογικό κλάδο εμφανίζεται σταθεροποιημένη στους 113,9 τόνους, οριακά χαμηλότερα από τους 114,1 του 1ου τριμήνου της περσινής χρονιάς.

ανοίξτε ένα λογαριασμό στην eToro και εξασκηθείτε δωρεάν, με εικονικά χρήματα, στις συναλλαγές σε ασήμι και χρυσό

άλλα σχετικά άρθρα:

Relevant news