“πράσινη βίβλος” για στοίχημα/τυχερά παιχνίδια

εξελίξεις στην ευρωπαϊκή αγορά στοιχημάτων και τυχερών παιχνιδιών

icon gambling 01Ο Michel Barnier, επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για θέματα Εσωτερικής Αγοράς και Υπηρεσιών, ανακοίνωσε τη δημοσίευση στις 9 Νοεμβρίου μιας «πράσινης βίβλου» για το διαδικτυακό στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια. Μιλώντας σε ένα συνέδριο που οργανώθηκε από τη βελγική προεδρία, ο επίτροπος είπε πως η «πράσινη βίβλος» θα αφορά σε θέματα αποτροπής απάτης μέσω του διαδικτύου, προστασίας προσωπικών δεδομένων και ελέγχου της πρόσβασης ανηλίκων σε τυχερά παιχνίδια. Αναγνώρισε πως ο τζόγος στο διαδίκτυο είναι μια Ευρωπαϊκή πραγματικότητα και υποστήριξε τη λογική της πανευρωπαϊκής λειτουργίας αδειοδοτημένων από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εταιρειών διαδικτυακού στοιχηματισμού. Τόνισε δε πως από τα 15.000 ιστότοπους τζόγου που είναι προσβάσιμοι από τις χώρες της ΕΕ μόνο το 85% ήταν αδειοδοτημένοι το 2006.

Ανοίξτε ένα λογαριασμό στην Plus500 και εξασκηθείτε δωρεάν, με εικονικά χρήματα, στις συναλλαγές σε spreads συναλλαγματικών ισοτιμιών, χρηματιστηριακών δεικτών και εμπορευμάτων

Ο λόγος για τον οποίο οι καταναλωτές στρέφονται στις υπηρεσίες μη αδειοδοτημένων εταιρειών είναι απλός: τα κρατικά μονοπώλια της κάθε χώρας προσφέρουν μικρότερες αποδόσεις και κατώτερα ποιοτικά προϊόντα, γεγονός που ενθαρρύνει τους παίκτες και στοιχηματίζουν στη «γκρίζα» αγορά. Η οργάνωση Right2Bet υποστηρίζει το δικαίωμα αυτών των καταναλωτών να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες όλων των εταιρειών που είναι αδειοδοτημένες από αρμόδιες αρχές ενός κράτους-μέλους της ΕΕ.

Αν το δικαίωμα αυτό γίνει σεβαστό και προστατευτεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι καταναλωτές δεν θα αισθάνονται αναγκασμένοι να καταφεύγουν σε παράνομες επιχειρήσεις. Διαβάστε περισσότερα στον ιστότοπο της οργάνωσης Right2Bet.

διαβάστε επίσης:

Relevant news