χρηματιστήρια της Ασίας

«τίγρεις και δράκοι» αντί «ταύρων και αρκούδων»

asian marketsΟι περισσότεροι από μας, όταν συζητάμε για τη πορεία των χρηματιστηρίων διεθνώς, έχουμε συνηθίσει να εννοούμε κυρίως τη Wall street και τα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης (Φρανκφούρτης, Παρισιού και Λονδίνου). Ορισμένοι από μας ρίχνουμε μια ματιά το πρωί στο κλείσιμο του Nikkei στην Ιαπωνία, μήπως και έχουμε κάποια ένδειξη για το πως θα ανοίξουν οι αγορές στην Ευρώπη λίγες ώρες αργότερα. Δεδομένης της ιλιγγιώδους ανάπτυξης των οικονομιών των ασιατικών χωρών, με πρώτη φυσικά αυτή της Κίνας, μήπως ήρθε η στιγμή να βάλουμε τις αγορές αυτές στο «μενού» της καθημερινής μας πληροφόρησης; Στο άρθρο αυτό θα γίνει μια σύντομη παρουσίαση πέντε εκ των κυριοτέρων χρηματιστηριακών αγορών της Ασίας, στους δείκτες των οποίων προσφέρονται στοιχήματα από τη BetOnMarkets.

Tokyo Stock Exchange (東京証券取引所, Ιαπωνία)

Ανοίξτε ένα λογαριασμό στην Plus500 και εξασκηθείτε δωρεάν, με εικονικά χρήματα, στις συναλλαγές σε spreads συναλλαγματικών ισοτιμιών, χρηματιστηριακών δεικτών και εμπορευμάτων

Το χρηματιστήριο της Ιαπωνικής πρωτεύουσας είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σε συνολική κεφαλαιοποίηση εισηγμένων εταιρειών μετά το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Σε αυτό διαπραγματεύονται μετοχές περισσότερων από 2.400 εταιρειών. Λειτουργεί καθημερινά (εκτός Σαββάτων, Κυριακών και αργιών) από τις 9 ως τις 11 το πρωί και από τις 12:30 ως τις 3 το μεσημέρι (τοπική ώρα). Κυριότεροι δείκτες του είναι ο δείκτης TOPIX που αποτελείται από τις μετοχές πρώτης κατηγορίας και το περισσότερο γνωστό Nikkei 225 με μετοχές εταιρειών που επιλέγει η μεγαλύτερη ιαπωνική οικονομική εφημερίδα Nihon Keizai Shimbun. Μπορείτε να στοιχηματίσετε στη πορεία του δείκτη Nikkei 225 στη BetOnMarkets.

Hong Kong Stock Exchange (香港交易所, Χονγκ Κονγκ/Κίνα)

Το Χονγκ Κονγκ υπήρξε στο παρελθόν βρετανική αποικία και σήμερα συνεχίζει να είναι ένα προπύργιο του καπιταλισμού στη κατ’όνομα «κομμουνιστική» Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ είναι το δεύτερο μεγαλύτερο της Ασίας σε κεφαλαιοποίηση εισηγμένων εταιρειών μετά το χρηματιστήριο του Τόκυο. Περισσότερες από 1.300 μετοχές διαπραγματεύονται καθημερινά (εκτός Σαββάτων, Κυριακών και αργιών) από τις 10 ως τις 12:30 το πρωί και από τις 2:30 ως τις 4 το μεσημέρι (τοπική ώρα). Ο δείκτης Hang Seng (HSI) αποτελείται από 43 εισηγμένες εταιρείες που αντιπροσωπεύουν το 60% της συνολικής κεφαλαιοποίησης. Μπορείτε να στοιχηματίσετε στη πορεία του δείκτη Hang Seng στη BetOnMarkets.

Singapore Exchange (Σιγκαπούρη)

Στο χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης διαπραγματεύονται μετοχές 774 εταιρειών (περιλαμβάνονται 150+ κινεζικές και 160 άλλων χωρών) και διάφορα παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα. Πρόσφατη εξέλιξη είναι οι συζητήσεις περί συγχώνευσης με το χρηματιστήριο της Αυστραλίας. Ο δείκτης Straits Times βασίζεται στις τιμές 30 αντιπροσωπευτικών μετοχών εισηγμένων στο χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης. Αντιπροσωπεύει το 60% περίπου της κεφαλαιοποίησης του συνόλου των εισήγμενων εταιρειών. Μπορείτε να στοιχηματίσετε στη πορεία του δείκτη Straits Times στη BetOnMarkets.

Korean Exchange (한국거래소, Νότιος Κορέα)

Το χρηματιστήριο της Σεούλ της Νοτίου Κορέας δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση τριων προγενεστέρων αγορών μετοχών και παραγώγων. Περισσότερες από 1.700 εταιρείες έχουν εισάγει προς διαπραγμάτευση τις μετοχές τους ενώ η συνολική κεφαλαιοποίηση ξεπερνά το 1 τρισ.δολάρια. Οι ώρες διαπραγμάτευσης είναι από τις 9 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι (τοπική ώρα, καθημερινά εκτός Σαββάτων, Κυριακών και αργιών). Ο δείκτης KOSPI 200 αποτελείται από τις τιμές 200 μετοχών μεγάλης κεφαλαιοποίησης και είχε τιμή εκκίνησης τις 100 μονάδες τον Ιανουάριο του 1990. Μπορείτε να στοιχηματίσετε στη πορεία του δείκτη KOSPI 200 στη BetOnMarkets.

Indonesia Stock Exchange (Ινδονησία)

Το χρηματιστήριο της Ινδονησίας στη πρωτεύουσα της Τζακάρτα ιδρύθηκε επί Ολλανδικής αποικιοκρατίας το 1912 και ξαναλειτούργησε το 1977 μετά από διαδοχικές διακοπές κατά τη διάρκεια των δύο παγκοσμίων πολέμων. O δείκτης JSX συμπεριλαμβάνει τις τιμές όλων των μετοχών που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο. Μπορείτε να στοιχηματίσετε στη πορεία του δείκτη JSX στη BetOnMarkets.

Τα ασιατικά χρηματιστηρία θα μας απασχολήσουν σύντομα με περισσότερα εξειδικευμένα άρθρα, καθώς θεωρούμε ότι δίνουν εναλλακτικές επιλογές λόγω ιδιαιτεροτήτων των αντιστοίχων οικονομιών αλλά και γιατί σε συνδυασμό με άλλες αγορές προσφέρουν στους παίκτες τη δυνατότητα στοιχηματισμού σχεδόν ολόκληρο το 24ωρο.

διαβάστε επίσης:

wpsf img

Relevant news