υπό πίεση το αμερικανικό δολάριο

Ανοίξτε ένα λογαριασμό στην Plus500 και εξασκηθείτε δωρεάν, με εικονικά χρήματα, στις συναλλαγές σε spreads συναλλαγματικών ισοτιμιών, χρηματιστηριακών δεικτών και εμπορευμάτων

οι αποδόσεις των ομολόγων και τα θεμελιώδη πιέζουν το αμερικανικό νόμισμα

icon usd 01Το αμερικανικό δολάριο βρίσκεται υπό πίεση καθώς ο ρόλος του ως «ασφαλές καταφύγιο» υποσκάπτεται από τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων. Οι αγορές γενικά παραμένουν επιφυλακτικές στην ανάληψη ρίσκου αλλά ταυτόχρονα είναι ευαίσθητες στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων. Το ελβετικό φράγκο πιθανότατα θα διατηρήσει τη προτίμηση των επενδυτών ως ένα ασφαλές νόμισμα, τη στιγμή που η ισοτιμία γεν/δολάριου παραμένει κάτω από τα 82 και η ισοτιμία δολαρίου/ελβετικού φράγκου βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά. Το ευρώ παράλληλα παραμένει ισχυρό και διαπραγματεύεται στη περιοχή του 1,38 σε σχέση με το αμερικανικό νόμισμα, με υψηλή ωστόσο μεταβλητότητα.

στοιχήματα σε spreads των ισοτιμιών του αμερικανικού δολαρίου με τη πλατφόρμα της eToro

Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων συνεχίζουν να υποχωρούν, καθώς οι επενδυτές επενδύουν σε αυτά επειδή τα θεωρούν ως ασφαλές καταφύγιο. Σήμερα οι αγορές καλούνται να απορροφήσουν τα δεδομένα της δεύτερης αναθεώρησης του ΑΕΠ των ΗΠΑ για το τέταρτο τρίμηνο του 2010. Οι αγορές αναμένουν μια αύξηση 3,3% σε σχέση με τα προκαταρκτικά στοιχεία που ήταν 3,2%. Μια χειρότερη της αναμενόμενης επίδοση πιθανότατα θα ωθήσει χαμηλότερα τις αποδόσεις των ομολόγων και κατά συνέπεια χαμηλότερα και το αμερικανικό δολάριο.

ad marketbetgr facebook fan page

Αρνητική επίδραση είχαν εξάλλου οι χαμηλότερες των αναμενομένων πωλήσεις νέων κατοικιών. Υπήρχαν 188.000 νέες κατοικίες προς πώληση τον Ιανουάριο, οι λιγότερες από το 1967. Με τον σημερινό ωστόσο ρυθμό πωλήσεων θα χρειαστούν σχεδόν 8 μήνες για τη πώληση αυτών των κατοικιών όταν ο μέσος όρος κυμαίνεται φυσιολογικά στους 6,2 μήνες.

Το δολάριο συνεχίζει να κινείται χαμηλότερα σε σχέση με το ευρώ και πλησιάζει την αντίσταση στα 1,3865. Μια διάσπαση του επιπέδου αυτού μπορεί να δοκιμάσει την αντίσταση στα 1,4265. Στήριξη για την ισοτιμία EUR/USD εμφανίζεται στα 1,3410.

στοιχήματα σε spreads των ισοτιμιών του αμερικανικού δολαρίου με τη πλατφόρμα της eToro

 

άλλα σχετικά άρθρα:

Relevant news