συναλλαγές σε πετρέλαιο

τα πλεονεκτήματα και οι κίνδυνοι των συναλλαγών σε αργό πετρέλαιο

oil dollarsΕίτε είσαστε αρχάριος στον κόσμο των αγορών είτε ένας έμπειρος trader που γνωρίζει τις κακοτοπιές, πιθανότατα έχετε ακούσει πολλές θετικές ή αρνητικές απόψεις για το αν θα πρέπει να συμπεριλάβετε το αργό πετρέλαιο (crude oil) στις συναλλακτικές επιλογές σας. Υπάρχουν εκείνοι που θα σας συμβουλέψουν πως θα πρέπει ως trader να μείνετε μακριά από το αργό πετρέλαιο, αλλά και εκείνοι που θα σας πουν πως μπορεί να σας βοήθησει να επιτύχετε αξιόλογα κέρδη. Ποιά άποψη θα πρέπει τελικά να πιστέψετε; Θα πρέπει να ρίξετε μια καλή ματιά στις επιλογές σας πριν αποφασίσετε αν το συγκεκριμένο αγαθό ταιριάζει στο συναλλακτικό προφίλ σας.

Ανοίξτε ένα λογαριασμό στην Plus500 και εξασκηθείτε δωρεάν, με εικονικά χρήματα, στις συναλλαγές σε spreads συναλλαγματικών ισοτιμιών, χρηματιστηριακών δεικτών και εμπορευμάτων

Σίγουρα, προκειμένου να πάρετε την καλύτερη απόφαση για το αν θα ασχοληθείτε ή όχι με το αργό πετρέλαιο, είναι απαραίτητο να γνωρίσετε τις διάφορες όψεις του αργού πετρελαίο ως επενδυτικό εργαλείο. Είναι βέβαιο πως το αργό πετρέλαιο,  το φυσικό αέριο, η αμόλυβδη βενζίνη ή το πετρέλαιο θέρμανσης μπορούν σας οδηγήσουν σε μεγάλα κέρδη. Ωστοσο για να πετύχει κανείς μεγάλα κέρδη θα πρέπει εξ’ορισμού να αναλάβει και μεγάλο ρίσκο. Οι αγορές ενέργειας χαρακτηρίζονται από εξαιρετικά μεγάλη μεταβλητότητα (volatility). Η μεταβλητότητα αυτή είναι που προκαλεί τις μεγάλες κινήσεις τιμών που απαιτούνται για να επιτευχθούν σημαντικά κέρδη. Αν καταφέρετε να μάθετε πως να διαχειρίζεστε τους κινδύνους, θα μπορέσετε να μετατρέψετε τη μεταβλητότητα των αγορών σε συναλλακτικά κέρδη.

Σϊγουρα μπορείτε να κερδίσετε από το αργό πετρέλαιο. Όπως όλα τα επενδυτικά εργαλεία έχει ένα επίπεδο ρίσκου και ένα ανάλογο με αυτό επίπεδο απόδοσης. Ως trader θα πρέπει να ελπίζετε σε μια αξιοπρεπή απόδοση σε σχέση με τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι θέσεις σας. Ασχοληθείτε με τις αναλύσεις και τις στατιστικές που είναι διαθέσιμες σχετικά με τις επενδύσεις σε αργό πετρέλαιο. Πολλές από αυτές τις πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο. Ταυτόχρονα, φροντίστε να παρακολουθείτε επιμελώς τη προσφορά και τη ζήτηση, καθώς και τις εποχιακές διακυμάνσεις αυτών. Επίσης, διάφορες ειδήσεις και πολιτικές καταστάσεις παγκοσμίως μπορεί να έχουν σημαντική επίδραση στο προγραμματισμό των συναλλαγών σας στο αργό πετρέλαιο.

Οι εποχιακές τάσεις επηρεάζονται κυρίως από τον καιρό. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες τα αυτοκίνητα χρησιμοποιούνται περισσότερο από τους κατόχους τους και οι τιμές της βενζίνης τείνουν να είναι υψηλότερες. Αντίθετα, κατά τους χειμερινούς μήνες αυξάνεται συνήθως η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης καθώς η ζήτηση γίνεται μεγαλύτερη. Ο γενικός κανόνας είναι πως οι μεταβολές στις τιμές λαμβάνουν χώρα πριν την κατανάλωση. Οι τιμές δηλαδή μεταβάλλονται σε προσδοκία της επερχόμενης ανάγκης. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε πως όλα αυτά είναι ήδη προεξοφλημένα στις τιμές.

Αναζητώντας τρόπους συναλλαγών σχετικά με το αργό πετρέλαιο θα ανακαλύψετε πως έχετε πολλές επιλογές. Κατ’αρχήν υπάρχουν οι πετρελαϊκές εταιρείες όλων των ειδών, μεγάλες και μικρές. Οι μεγαλύτερες εταιρείες έχουν τεράστια αποθέματα και οι μετοχές τους συνήθως διαπραγματεύονται σε όλο τον κόσμο.

Στη Plus500 μπορείτε να βρείτε CFDs στις μετοχές των Ελληνικών Πετρελαίων (Ελλάς), Exxon (Mobil, ΗΠΑ), Royal Dutch (Shell, Μ.Βρετανία), BP (Μ.Βρετανία), Total (Γαλλία), SNAM Rete Gas (Ιταλία), Neste Oil (Φινλανδία) καθώς και στις τιμές τού αργού πετρελαίου (crude oil) και του φυσικού αερίου (natural gas). Μπορείτε να ανοίξετε ένα δωρεάν λογαριασμό εξάσκησης και να κάνετε συναλλαγές σε όλα τα παραπάνω CFDs με εικονικά χρήματα, ώστε να γνωρίσετε καλύτερα τις αγορές αυτές χωρίς να διακινδυνεύσετε πραγματικά κεφάλαια.

Ότι και αν αποφασίσετε, δεν θα πρέπει σε καμμία περίπτωση να επενδύσετε κεφάλαια που δεν αντέχετε να χάσετε. Υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι σχετιζόμενοι με τις αγορές ενέργειας και θα πρέπει να λάβετε υπ’όψη σας πως γεγονότα όπως πόλεμοι, ατυχήματα και διαρροές πετρελαιοκηλίδων μπορούν πάντα να συμβούν χωρίς καμιά προειδοποίηση, όπως και απρόσμενες μεταβολές της κατάστασης της οικονομίας. Το αργό πετρέλαιο μπορεί να είναι ένας έξυπνος τρόπος να κερδίσετε χρήματα από τις συναλλαγές σας εφόσον γνωρίζετε και καταννοείτε τους πιθανούς κινδύνους που σχετίζονται με αυτές.

Relevant news