ανοδικά το πετρέλαιο λόγω Λιβύης

Ανοίξτε ένα λογαριασμό στην Plus500 και εξασκηθείτε δωρεάν, με εικονικά χρήματα, στις συναλλαγές σε spreads συναλλαγματικών ισοτιμιών, χρηματιστηριακών δεικτών και εμπορευμάτων

η κλιμάκωση της κρίσης στη Λιβύη εκτινάζει τις τιμές του πετρελαίου

icon libya noflyzoneΤο πετρέλαιο αναρριχήθηκε χθες στα 103,24 δολάρια/βαρέλι στη Νέα Υόρκη, σημειώνοντας κέρδη για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, ενώ και στο Λονδίνο η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent αυξήθηκε κατά 1,1% στα 116,20 δολάρια/βαρέλι μετά την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Λιβύη. Το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ απαιτεί επίσης τη κατάπαυση του πυρός μεταξύ των δυνάμεων του Καντάφι και των λίβυων επαναστατών και δίνει στις ΗΠΑ και τους συμμάχους της τη ευχέρεια να προστατέψουν τον άμαχο πληθυσμό και τα αστικά κέντρα της Λιβύης.

συναλλαγές σε spreads της τιμής του αργού πετρελαίου με τη καινοτόμο πλατφόρμα της eToro

Αναλυτές τις αγοράς πετρελαίου εκτιμούν πως η απόφαση αυτή του ΟΗΕ μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα στρατιωτικές ενέργειες εναντίον των δυνάμεων του Καντάφι και δεν βοηθά σίγουρα στην ειρηνική επίλυση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στη Λιβύη. Η προοπτική του περιορισμού της προσφοράς αργού πετρελαίου ωθεί τις τιμές του «μαύρου χρυσού» σε υψηλότερα επίπεδα.

ad marketbetgr facebook fan page


πως θα εφαρμοστεί η ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Λιβύη, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Al Jazeera

Η πολεμική αεροπορία της Λιβύης βομβάρδισε χθες τη περιοχή της Βεγγάζης την ίδια ώρα που οι δυνάμεις ασφαλείας του Μπαχρέιν συλλάμβαναν ηγέτες της αντιπολίτευσης, μετά από ένα και περισσότερο μήνα διαδηλώσεων της σιιτικής πλειονότητας των κατοίκων του νησιωτικού βασιλείου του Κόλπου με αιτήματα τον εκδημοκρατισμό της χώρας και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η κοινωνική αναταραχή στον αραβικό κόσμο συνεχίζεται αμείωτη, μετά τις επιτυχείς εξεγέρσεις της Τυνησίας και της Αιγύπτου, και έχει ως αποτέλεσμα την άνοδο της τιμής του πετρελαίου, παρά τη πρόσφατη διόρθωση της λόγω προσδοκιών για μειωμένη ζήτηση μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Ιαπωνία τη προηγούμενη εβδομάδα.

συναλλαγές σε spreads της τιμής του αργού πετρελαίου με τη καινοτόμο πλατφόρμα της eToro

άλλα σχετικά άρθρα:

Relevant news