άνοδος των τιμών πετρελαίου

Ανοίξτε ένα λογαριασμό στην Plus500 και εξασκηθείτε δωρεάν, με εικονικά χρήματα, στις συναλλαγές σε spreads συναλλαγματικών ισοτιμιών, χρηματιστηριακών δεικτών και εμπορευμάτων

ανεβαίνει το πετρέλαιο καθώς οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή παραμένουν

icon oil 11Ο συνδυασμός της συνεχιζόμενης κοινωνικής αναταραχής στη Μέση Ανατολή και της καλύτερης της αναμενόμενης ζήτησης για πετρέλαιο θέρμανσης στις ΗΠΑ ωθούν υψηλότερα τη τιμή του αργού πετρελαίου WTI και του πετρελαίου Brent. Κατά τις τελευταίες 12 συνεδριάσεις η τιμή του αμερικανικού πετρελαίου WTI είχε υποχωρήσει κατά σχεδόν 7%, αντίθετα με το ευρωπαϊκό πετρέλαιο Brent το οποίο παρέμεινε αρκετά υψηλότερα του ψυχολογικού ορίου των 100 δολαρίων ανά βαρέλι.

εύκολες συναλλαγές με υψηλή μόχλευση στο πετρέλαιο με την eToro

ad marketbetgr facebook fan page

Η πολιτική αβεβαιότητα που έχει διαδοθεί από την Αίγυπτο στο Ιράν, την Υεμένη, το Μπαχρέϊν και την Αλγερία αυξάνει τη νευρικότητα των αγορών πετρελαιοειδών καθώς μια διατάραξη της προσφοράς φαίνεται ως ένα ολοένα και πιθανότερο ενδεχόμενο για τους μεγάλους παραγωγούς όπως το Ιράν. Οι τιμές του Brent, που είναι ένα βαρύτερο αργό πετρέλαιο από ότι το WTI, αντικατοπτρίζουν τη τρέχουσα κατάσταση των αποθεμάτων της Ευρώπης. Η (μη επιβεβαιωμένη) είδηση πως σήμερα δύο πολεμικά πλοία του Ιράν επιχείρησαν να διασχίσουν τη διώρυγα του Σουέζ κατευθυνόμενα στη Συρία έδωσε την αφορμή για περαιτέρω άνοδο των τιμών πετρελαίου. Οι αγορές ενέργειας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες σε τέτοιου είδους ενέργειες γεωπολιτικής σημασίας.

Πρόσφατες ανακοινώσεις του υπουργείου ενέργειας των ΗΠΑ έδειξαν μια καλύτερη από την αναμενόμενη εβδομαδιαία εικόνα των αμερικανικών αποθεμάτων. Τα αποθέματα πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 900.000 βαρέλια τη προηγούμενη εβδομάδα, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση τους κατά 1,7 εκατ.βαρέλια. Το πετρέλαιο πιέζεται τελευταία καθώς η κινεζική κυβέρνηση και η κεντρική τράπεζα της Κίνας προσπαθούν να κάμψουν το πληθωρισμό και το κόστος των ενεργειακών προϊόντων ανεβάζοντας τα επιτόκια.

εύκολες συναλλαγές με υψηλή μόχλευση στο πετρέλαιο με την eToro

άλλα σχετικά άρθρα:

Relevant news