κλονίζει και το νόμισμα ο σεισμός στη Ν.Ζηλανδία

Ανοίξτε ένα λογαριασμό στην Plus500 και εξασκηθείτε δωρεάν, με εικονικά χρήματα, στις συναλλαγές σε spreads συναλλαγματικών ισοτιμιών, χρηματιστηριακών δεικτών και εμπορευμάτων

σημαντική υποχώρηση του νομίσματος της Νέας Ζηλανδίας μετά το φονικό σεισμό

icon new zealand 02Το δολάριο της Νέας Ζηλανδίας, γνωστό και ως «kiwi», υποχώρησε σημαντικά έναντι του αμερικανικού νομίσματος μετά το φονικό σεισμό που συγκλόνισε τη χώρα. Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ν.Ζηλανδίας, το Christchurch, χτυπήθηκε χθες από ένα σεισμό έντασης 6,3 της κλίμακας Ρίχτερ ο οποίος προκάλεσε τουλάχιστον 65 θανάτους και κατέστρεψε πολλά κτίρια. Η ίδια πόλη επλήγη πριν από μόλις έξι μήνες από ένα μεγαλύτερο σεισμό (7,1 Ρίχτερ), ενώ μετά τον χθεσινό ακολούθησαν πολλοί μετασεισμοί, ένας εκ των οποίων ήταν έντασης 5,6 Ρίχτερ.

Η κεντρική τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας αναμένεται πως πλέον θα αποφύγει μια αύξηση των επιτοκίων, τουλάχιστον μέχρι το 2012, καθώς η οικονομία της Ν.Ζηλανδίας θα επιχειρήσει να αντιμετωπίσει το πλήγμα ενός ακόμη καταστροφικού σεισμού. Η ισοτιμία NZD/USD υποχώρησε κάτω από τη στήριξη των 0,75 και πιθανόν να δοκιμάσει και τη στήριξη στα 0,74.

ad marketbetgr facebook fan page

chart nzdusd

ημερήσιο διάγραμμα τιμών της ισοτιμίας NZD/USD

στοιχήματα σε spreads της ισοτιμίας δολαρίου Νέας Ζηλανδίας/ΗΠΑ με τη πλατφόρμα της eToro

 

άλλα σχετικά άρθρα:

Relevant news