θετικές οι προοπτικές του χρυσού

παραμένουν θετικοί απέναντι στο χρυσό οι αναλυτές της Deusche Bank

Ανοίξτε ένα λογαριασμό στην Plus500 και εξασκηθείτε δωρεάν, με εικονικά χρήματα, στις συναλλαγές σε spreads συναλλαγματικών ισοτιμιών, χρηματιστηριακών δεικτών και εμπορευμάτων

icon gold bar 01Όπως ήταν αναμενόμενο, οι επενδυτές έχουν αρχίσει να αναρωτιόνται αν η παρατεταμένη αδυναμία των τιμών του χρυσού σηματοδοτεί την «αρχή του τέλους» της θεαματικά ανοδικής πορείας του πολύτιμου μετάλλου τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με τους αναλυτές της Deutsche Bank, η παύση αυτή του ράλι του χρυσού απλά αποτελεί μια ένδειξη της δύο διαφορετικών τάσεων στη ψυχολογία των επενδυτών. Στην εβδομαδιαία ανάλυση της για τα εμπορεύματα, η γερμανική τράπεζα επισημαίνει πως παρατηρείται μια αυξανόμενη εμπιστοσύνη για τις προοπτικές ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης έχουν τη πολιτική και τραπεζική υποστήριξη που απαιτείται για να περιοριστούν οι ανησυχίες των αγορών για μια μετάδοση της κρίσης χρέους ή για μια κατάρρευση μιας από τις προβληματικές οικονομίες της Ευρώπης.

Η Deutsche Bank επιπλέον τονίζει πως όταν οι ΗΠΑ και η Ευρωζώνη ξαναγίνουν οικονομικά υγιείς και δεν θα χρειάζονται να ανησυχούν για τον αποπληθωρισμό, οι κεντρικές τους τράπεζες θα κινηθούν ταχύτατα προς τη κατεύθυνση μιας περιοριστικής πολιτικής ώστε να καταπνίξουν τις πληθωριστικές πιέσεις. Μια τέτοια περιοριστική πολιτική θα είχε σημαντικές επιπτώσεις στη τιμή του χρυσού.

στοιχήματα σε spreads στη τιμή του χρυσού στην eToro

find us on facebook medium

Προς το παρόν, ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για όσους επενδύουν στο χρυσό, σύμφωνα με τους αναλυτές της γερμανικής τράπεζας, καθώς η «αρχή του τέλους» δεν θα γίνει ορατή για αρκετά ακόμη χρόνια. Βραχυπρόθεσμα, οι αναλυτές δεν προβλέπουν καμιά απροσδόκητη αντιστροφή των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και πιστεύουν πως το δημόσιο χρέος θα εξακολουθήσει να περιορίζει τις προοπτικές ανάπτυξης των ΗΠΑ και της Ευρωζώνης. Θεωρούν πως η απεξάρτηση από τη λογική του «φθηνού χρήματος» δεν θα είναι εύκολη. Σύμφωνα με τη Deutsche Bank, η τρέχουσα χαλαρή πολιτική πιθανότατα θα συνεχιστεί για αρκετό ακόμη καιρό, τουλάχιστον στις ΗΠΑ, αν και στην Ευρώπη μπορεί να γίνουν κάποιες ρυθμίσεις και προσαρμογές.

gold weekly 110204

στο εβδομαδιαίο διάγραμμα της τιμής του χρυσού από τα τέλη του 2008 έως σήμερα φαίνεται ξεκάθαρα η μακροπρόθεσμη ανοδική τάση του πολύτιμου μετάλλου

Όσον αφορά τις τιμές του χρυσού, η Deutsche Bank αναμένουν πως μπορεί να εκδηλωθεί μια πτωτική πίεση κατά τους επόμενους μήνες, η οποία μπορεί να φτάσει ως και τα 1.300 δολάρια/ουγγιά ή ίσως και χαμηλότερα. Οι αναλυτές της γερμανικής τράπεζας πιστεύουν ωστόσο, πως τελικά, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, με βάση τα θεμελιώδη δεδομένα που στηρίζουν την ανοδική τάση, η τιμή του χρυσού θα φτάσει τα 2.000 δολάρια/ουγγιά.

στοιχήματα σε spreads στη τιμή του χρυσού στην eToro

άλλα σχετικά άρθρα:

Relevant news