παρέμβαση του G7 στο ιαπωνικό γεν

οι επτά ισχυρότερες οικονομίες παρεμβαίνουν για την αποδυνάμωση του ιαπωνικού νομίσματος

icon japan 01Το G7, ο όμιλος των επτά ισχυρότερων οικονομικά κρατών, συμφώνησε να παρέμβει στην αγορά συναλλάγματος, για πρώτη φορά σε διάστημα μεγαλύτερο από μια δεκαετία, καθώς η ισοτιμία του ιαπωνικού νομίσματος είχε αναρριχηθεί σε ιστορικά υψηλά έναντι του αμερικανικού δολαρίου και απειλούσε την ανάκαμψη της χώρας μετά τον καταστροφικό σεισμό 9 Ρίχτερ της προηγούμενης Παρασκευής 11 Μαρτίου. Η Ιαπωνία ήδη ξεκίνησε τη προσπάθεια αυτή με αποτέλεσμα το γεν να υποχωρήσει σήμερα σημαντικά έναντι του δολαρίου, κοντά στο 81,70. Όλα τα μέλη του G7 θα προβούν σε πωλήσεις γεν όταν ανοίξουν σήμερα οι αγορές τους, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού οικονομικών της Ιαπωνίας.

Ανοίξτε ένα λογαριασμό στην Plus500 και εξασκηθείτε δωρεάν, με εικονικά χρήματα, στις συναλλαγές σε spreads συναλλαγματικών ισοτιμιών, χρηματιστηριακών δεικτών και εμπορευμάτων

yen chart

το διάγραμμα τιμών της ισοτιμίας USD/JPY πριν και μετά την απόφαση του G7 να παρέμβει με πωλήσεις γεν

συναλλαγές στην ισοτιμία USD/JPY με τη καινοτόμο πλατφόρμα της eToro

Η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας επανέλαβε τη πρόθεση της να ακολουθήσει ισχυρή «ποσοτική χαλάρωση» καθώς οι τραπεζίτες επιδιώκουν να μειώσουν τον κίνδυνο να πέσει σε ύφεση η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Από το σεισμό ως σήμερα, η Τράπεζα της Ιαπωνίας έχει προσφέρει 37 τρισεκατομμύρια γεν ως επιπλέον ρευστότητα στην ιαπωνική οικονομία.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, ο δείκτης Nikkei 225 του χρηματιστηρίου του Τόκιο σημείωσε σήμερα κέρδη +2,72%, καλύπτοντας μέρος των τεράστιων απωλειών που είχε μετά το σεισμό και το τσουνάμι που ακολούθησε και είχε ως συνέπεια χιλιάδες θύματα, βιβλικές καταστροφές και διαρροή ραδιενέργειας από πυρηνικούς αντιδραστήρες στις πληγείσες περιοχές της Ιαπωνίας.

πηγή: Bloomberg

συναλλαγές στην ισοτιμία USD/JPY με τη καινοτόμο πλατφόρμα της eToro

Relevant news