τεχνική ανάλυση μετοχής ΕΤΕ

σε κρίσιμο τεχνικά σημείο η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας

Ανοίξτε ένα λογαριασμό στην Plus500 και εξασκηθείτε δωρεάν, με εικονικά χρήματα, στις συναλλαγές σε spreads συναλλαγματικών ισοτιμιών, χρηματιστηριακών δεικτών και εμπορευμάτων

icon national bank of greece 01Θετική είναι η εικόνα της μετοχής της Εθνικής Τράπεζας (ΕΤΕ) η οποία, παρά τις σημαντικές σημερινές απώλειες κατά 2,28%, εξακολουθεί να καταγράφει άνοδο μεγαλύτερη από 13% από την αρχή του 2011. Όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει στο ημερήσιο διάγραμμα τιμών παρακάτω, η μετοχή της ΕΤΕ κλείνει για 5η συνεχόμενη συνεδρίαση άνω του απλού κινητού μέσου όρου των 30 ημερών (SMA-30) ενώ για 2η συνεχή συνεδρίαση δοκιμάζει (αποτυχημένα προς το παρόν) τη διάσπαση και του εκθετικού κινητού μέσου όρου των 90 ημερών (EMA-90). Πρέπει να σημειωθεί ωστόσο πως ο EMA-90 είχε καταστεί ανυπέρβλητο εμπόδιο και σε προηγούμενες ανοδικές αντιδράσεις της μακροπρόθεσμης πτωτικής τάσης της μετοχής, τον Σεπτέμβριο  και τον Οκτώβριο της περσινής χρονιάς. Σήμερα ο EMA-90 βρίσκεται στα €7,15 λίγο παρακάτω από την αντίσταση των €7,30 (κλείσιμο 9 Δεκ.2010 και προηγούμενο τοπικό υψηλό).

CFD στη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στη πλατφόρμα της Plus500

ETE-daily-110125

Όπως φαίνεται στο διάγραμμα η μετοχή κινείται από τον Αύγουστο του 2010 σε ένα καθοδικό κανάλι, την ανοδική διάσπαση του οποίου επιχειρεί η μετοχή από τη περασμένη Παρασκευή. Η σημερινή πτωτική συνεδρίαση επαναφέρει τη μετοχή στο άνω όριο του καθοδικού καναλιού, ενώ καθοδική διάσπασή του θα δοκιμάσει τη στήριξη του SMA-30 στα €6,42 περίπου. Αν αντιθέτως στις επόμενες συνεδριάσεις η μετοχή καταφέρει να διασπάσει πειστικά τον EMA-90 και το επίπεδο αντίστασης στα €7,30 τότε θα μπορεί κανείς να συζητά για πιθανή διάσπαση της μακροπρόθεσμης καθοδικής τάσης θέτοντας τους ανοδικούς στόχους της μετοχή στα επίπεδα του εκθετικού κινητού μέσου όρου των 200 ημερών (ΕΜΑ-200), ο οποίος σήμερα βρίσκεται €8,58 και συμπίπτει με τα υψηλά της μετοχής της Εθνικής Τράπεζας κατά τον προηγούμενο Οκτώβριο.

ad marketbetgr facebook fan page

Γίνεται λοιπόν κατανοητό πως η μετοχή της ΕΤΕ βρίσκεται σε ένα πολύ κρίσιμο τεχνικά σημείο, με τις προοπτικές της μεταβολής της πτωτικής μεσομακροπρόθεσμης τάσης ή, στην αντίθετη περίπτωση, τη συνέχιση της ταλαιπωρίας της μετοχής να εξαρτώνται από τις συνεδριάσεις των επομένων ημερών.

CFD στη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στη πλατφόρμα της Plus500

δείτε την πρόσφατη (02 Φεβ) τεχνική ανάλυση της μετοχής της Εθνικής Τράπεζας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα αναγραφόμενα δεν πρέπει να εκληφθούν ως σύσταση για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε αξίας η παραγώγου. Οι συναλλαγές με μόχλευση ενδεχομένως να έχουν σημαντικές αποδόσεις αλλά εμπεριέχουν και σημαντικό ρίσκο. Βεβαιωθείτε πως κατανοείτε τους κινδύνους και πως είστε πρόθυμοι να τους αποδεχτείτε πριν ανοίξετε κάποια θέση. Ποτέ μην ρισκάρετε σε συναλλαγές με χρήματα που δεν αντέχετε να χάσετε.

 

άλλα σχετικά άρθρα:

Relevant news