συγχωνεύονται Πορτογαλία και Βραζιλία!

Ανοίξτε ένα λογαριασμό στην Plus500 και εξασκηθείτε δωρεάν, με εικονικά χρήματα, στις συναλλαγές σε spreads συναλλαγματικών ισοτιμιών, χρηματιστηριακών δεικτών και εμπορευμάτων

πιθανή έξοδος της Πορτογαλίας από την ΕΕ και προσάρτηση της ως επαρχία της Βραζιλίας

icon brazil portugal Σύμφωνα με δημοσιεύματα των διεθνών πρακτορείων ειδήσεων, η κυβέρνηση της Πορτογαλίας εξετάζει το ενδεχόμενο εγκατάλειψης της Ευρωζώνης και την προσάρτηση της στην πρώην αποικία της, τη Βραζιλία! Η πορτογαλική κυβέρνηση εκτιμά πως, όταν η Πορτογαλία ξεπεράσει το σοκ πως θα είναι πια μια επαρχία της Βραζιλίας, η οικονομική κατάσταση της χώρας θα βελτιωθεί εξαιρετικά. Η προσάρτηση της Πορτογαλίας στη Βραζιλία, η οποία εδώ και μια δεκαετία παρουσιάζει ρυθμούς ανάπτυξης ΑΕΠ της τάξης του 4% και μεγαλύτερους τα τελευταία χρόνια, θα τη καταστήσει μια επαρχία η οποία θα αντιπροσωπεύει το 5% του συνολικού πληθυσμού και το 10% του συνολικού ΑΕΠ.

Γνωρίστε το κόσμο των αγορών με τη καινοτόμο πλατφόρμα συναλλαγών της eToroΔωρεάν εγγραφή και λογαριασμός εξάσκησης με εικονικά χρήματα.

Σίγουρα, μια τέτοια εξέληξει, αν τελικά πάρει σάρκα και οστά, θα πλήξει τον εγωισμό της πάλε ποτέ κραταιάς αποικιοκρατικής υπερδύναμης. Ωστόσο η πρώην αποικία έχει να προσφέρει πολλά περισσότερα από τα μικρότερα spreads επιτοκίων και τα συγκριτικά χαμηλότερα ελλείματα γενικής κυβέρνησης και τρεχουσών συναλλαγών. Η Βραζιλία συγκαταλέγεται στις λεγόμενες χώρες BRIC (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία και Κίνα), στις αναδυόμενες δηλαδή παγκόσμιες οικονομικές υπερδυνάμεις. Ίσως αυτό να είναι προτιμότερο για τη Πορτογαλία από τη συμμετοχή της στη δυσκίνητη και γερασμένη Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς πολλοί πορτογάλοι πιστεύουν ότι υπάρχουν σημαντικότερα πράγματα στη ζωή από το να πληρώνουν τα δάνεια στους γερμανούς τραπεζίτες. Σημαντική θα είναι εξάλλου η αλλαγή ισορροπιών και στο ποδόσφαιρο, καθώς ο συνδυασμός πορτογάλων και βραζιλιάνων παικτών θα έχει ως αποτέλεσμα τη καλύτερη εθνική ομάδα ποδοσφαίρου παγκοσμίως! Το γεγονός αυτό θεωρείται πως θα αποτελέσει καταλύτη για την αποδοχή του εγχειρήματος από τους ποδοσφαιρόφιλους πολίτες των δύο χωρών.

ad marketbetgr facebook fan page

Το πιθανότερο είναι πως έχετε ήδη καταλάβει πως τα παραπάνω δεν είναι αληθή. Θέλαμε απλά να τηρήσουμε τη παράδοση του πρωταπριλιάτικου ψέματος, χρησιμοποιώντας ένα ψήγμα αλήθειας από τη διεθνή επικαιρότητα.

Το μόνο αληθές λοιπόν σε σχέση με τη συνεργασία Πορτογαλίας και Βραζιλίας σε οικονομικό επίπεδο είναι το γεγονός ότι στη πρόσφατη επίσημη επίσκεψη της στη Πορτογαλία η πρόεδρος της Βραζιλίας φέρεται να δήλωσε πως η κυβέρνηση της εξετάζει τη πιθανότητα αγοράς μέρους του πορτογαλικού χρέους ώστε να βοηθήσει τις προσπάθειες ανάπτυξης της πορτογαλικής οικονομίας. Δυστυχώς, στη περίπτωση της Ελλάδας, ισχύει εκείνο που είχε πει ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Σαρτζετάκης: «είμεθα Έθνος ανάδελφον»

Γνωρίστε το κόσμο των αγορών με τη καινοτόμο πλατφόρμα συναλλαγών της eToroΔωρεάν εγγραφή και λογαριασμός εξάσκησης με εικονικά χρήματα.

άλλα σχετικά άρθρα:

Relevant news