6 απίθανα μαθηματικά κόλπα

Έξι ενδιαφέροντα μαθηματικά τεχνάσματα που θα κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη

έξι ενδιαφέροντα μαθηματικά τεχνάσματα που θα κάνουν τη ζωή σας ευκολότερηΈστω ότι είστε μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων του χρηματιστηρίου, προσπαθώντας να εκτιμήσετε εάν η τάδε μετοχή θα δημιουργήσει τις αποδόσεις που απαιτούνται για να εξευμενίσουν τους πελάτες σας. Το πρόβλημα είναι ότι ο υπολογιστής σας έχει χαλάσει, ενώ ο αντικριστής της ανταγωνιστικής χρηματιστηριακής εταιρείας είναι έτοιμος να δώσει εντολή αγοράς κάνοντας τη χαρακτηριστική κίνηση με το χέρι του. Τι θα πρέπει να κάνετε; Αν το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να διπλασιάσετε την αξία της επένδυσης μέσα σε πέντε χρόνια, είστε τυχερός. Βέβαια, το πιθανότερο είναι πως δεν θα βρεθείτε ποτέ σε μια τέτοια κατάσταση, αλλά τα παρακάτω έξι μαθηματικά κόλπα θα μπορούσαν να σας φανούν πολύ πρακτικά.

Ανοίξτε ένα λογαριασμό στην Plus500 και εξασκηθείτε δωρεάν, με εικονικά χρήματα, στις συναλλαγές σε spreads συναλλαγματικών ισοτιμιών, χρηματιστηριακών δεικτών και εμπορευμάτων

Στοιχηματίστε στην ΑΝΟΔΟ ή στη ΠΤΩΣΗ Δεικτών, Μετοχών, Ισοτιμιών και Εμπορευμάτων
Συναλλαγές σε Δυαδικά Δικαιώματα (Binary Options) με την BullBinary
(υπάρχει κίνδυνος απώλειας του κεφαλαίου σας 

Ο Κανόνας του 72

icon math 02Χρειάζεστε έναν εύκολο τρόπο για να καθορίσετε πόσος καιρός θα χρειαστεί για να διπλασιάσετε το κεφάλαιο σας; Απλά διαιρέστε τον αριθμό 72 με το ποσοστό της ετήσιας απόδοσης που προβλέπετε.

Εάν δηλαδή τα κέρδη αυξάνονται κατά 10% ετησίως, θα χρειαστούν 7,2 χρόνια για να διπλασιαστεί σε μέγεθος η επένδυση σας.

Ο Κανόνας του 115

icon math 03Αν πάλι προτιμάτε να τριπλασιάσετε το κεφάλαιο σας, επειδή δεν είστε απρόθυμοι να αναλάβετε κινδύνους (ή επειδή ίσως ο χρονικός ορίζοντας σας είναι λιγάκι μεγαλύτερος), απλά πάρτε τον αριθμό 115 και διαιρέστε τον με το ποσοστό της ετήσιας απόδοσης που προβλέπετε.

Το αποτέλεσμα θα σας δώσει το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί να τριπλασιαστεί η επένδυση σας. Εάν δηλαδή τα κέρδη αυξάνονται κατά 10% ετησίως, θα χρειαστούν 11,5 χρόνια για να τριπλασιαστεί σε μέγεθος η επένδυση σας.

Ο Κανόνας του 70

icon economy 08Ο κανόνας του 70 υπαγορεύει σε πόσο καιρό ο πληθωρισμός θα μειώσει στο ήμισυ την αξίας ενός νομίσματος. Απλά διαιρέστε το 70 τον αναμενόμενο ρυθμό του πληθωρισμού.

Για παράδειγμα, εάν αναμένετε πληθωρισμό 3% ετησίως, διαιρέστε το 70 δια 3. Με πληθωρισμό 3%, θα περάσουν 23,3 χρόνια πριν από η αξία των χρημάτων σας αξίζει το μισό από όσο σήμερα.

Στοιχηματίστε στην ΑΝΟΔΟ ή στη ΠΤΩΣΗ Δεικτών, Μετοχών, Ισοτιμιών και Εμπορευμάτων
Συναλλαγές σε Δυαδικά Δικαιώματα (Binary Options) με την BullBinary
(υπάρχει κίνδυνος απώλειας του κεφαλαίου σας 

Μετατροπή του μισθού σας σε ωριαία βάση

icon math 05Εάν είστε ένας μισθωτός και προσπαθείτε να υπολογίσετε πόσα κερδίζετε σε μια ώρα, σκεπτόμενος ίσως εκείνη την εργασία μερικής απασχόλησης που ίσως αναλάβετε. Πάρτε το ετήσιο μισθό σας, κόψτε τα τελευταία τρία μηδενικά και στη συνέχεια διαιρέστε με τον αριθμό 2.

Εάν, για παράδειγμα, κερδίζετε €20.000 το χρόνο , αυτό σημαίνει πως κερδίζετε με €10 την ώρα. Ο υπολογισμός αυτός είναι προσεγγιστικός και λειτουργεί μόνον αν εργάζεστε 40 ώρες την εβδομάδα.

Πολλαπλασιάζοντας με το 11

icon math 04Όταν πολλαπλασιάζει κανείς ένα ποσό με τον αριθμό 11, μπορεί να ακολουθήσει την εξής μέθοδο: Αφήστε στην άκρη το τελευταίο και το πρώτο ψηφίο, στη συνέχει προσθέστε κάθε ζεύγος διαδοχικών ψηφίων (στο παράδειγμα γίνεται πιο εύκολα κατανοητό):

Παράδειγμα 1: 4.281 x 11 γίνεται η εξής μετατροπή: (4)(4+2),(2+8)(8+1)(1), δηλαδή 47,091

Όταν το άθροισμα ενός ζεύγους είναι μεγαλύτερο από 10, μεταφέρετε το ψηφίο αυτό στο επόμενο ζεύγος που απομένει (όπως φαίνεται παραπάνω, όπου το άθροισμα 2+8 ήταν 10)

Παράδειγμα 2: Ας δοκιμάσουμε κάτι πιο δύσκολο. To 9.621.576.521 x 11 γίνεται: (9)(9+6),(6+2) (2+1)(1+5),(5+7)(7+6)(6+5),(5+2 )(2+1)(1), δηλαδή 105.837.341.731

Διάρθρωση Χαρτοφυλακίου ανά Ηλικία

icon math 06Αυτό πρακτικά δεν είναι ένα μαθηματικό τέχνασμα μαθηματικά, αλλά περισσότερο ένας εμπειρικός κανόνας…

Εάν δεν έχετε έναν προσωπικό οικονομικό σύμβουλο για να σας καθοδηγήσει στη κατανομή των διάφορων περιουσιακών στοιχείων του χαρτοφυλακίου σας, μια απλή μέθοδος είναι να αφαιρέσετε την ηλικία σας από τον αριθμό 120. Το υπόλοιπο που απομένει είναι το ποσοστό του χαρτοφυλακίου σας που θα πρέπει να είναι επενδεδυμένο σε μετοχές.

Για παράδειγμα, αν είστε 50 ετών θα πρέπει να διατηρείτε το 70% του χαρτοφυλακίου σας σε μετοχές με το υπόλοιπο 30% σε προϊόντα σταθερού εισοδήματος.

Στοιχηματίστε στην ΑΝΟΔΟ ή στη ΠΤΩΣΗ Δεικτών, Μετοχών, Ισοτιμιών και Εμπορευμάτων
Συναλλαγές σε Δυαδικά Δικαιώματα (Binary Options) με την BullBinary
(υπάρχει κίνδυνος απώλειας του κεφαλαίου σας 

Σχόλια μέσω Facebook

Relevant news