Μην ρίχνετε το φταίξιμο στη χρηματιστηριακή σας

Πόσο πιθανή είναι η αλλοίωση ή η χειραγώγηση της αγοράς εις βάρος σας;

fraudΕίναι πολύ εύκολο να κατηγορήσει κάποιος τη χρηματιστηριακή εταιρεία που χρησιμοποιεί για τις διαδικτυακές συναλλαγές του. Χάνεις μια συναλλαγή και ρίχνεις το φταίξιμο στην εταιρεία θεωρώντας ότι χειραγώγησε την αγορά προκειμένου να σε πετάξει έξω από αυτήν. Προσπαθείς να βγεις από μια συναλλαγή σε μια χρονική στιγμή με υψηλό όγκο συναλλαγών και κατηγορείς τη χρηματιστηριακή επειδή η πλατφόρμα «πάγωσε» προκειμένου να σε παρεμποδίσει να κατοχυρώσεις τα κέρδη σου. Τοποθετείς τα χρήματα και την εμπιστοσύνη σου σε μια χρηματιστηριακή εταιρεία και αισθάνεσαι ότι θα φύγεις χωρίς αυτά. Πριν όμως σπαταλήσετε το χρόνο σας σε διαμαρτυρίες, υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα που μπορείτε να κάνετε.

Ανοίξτε ένα λογαριασμό στην Plus500 και εξασκηθείτε δωρεάν, με εικονικά χρήματα, στις συναλλαγές σε spreads συναλλαγματικών ισοτιμιών, χρηματιστηριακών δεικτών και εμπορευμάτων

Κατ’αρχάς, πρέπει να πούμε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να έχετε δίκιο. Υπάρχουν κάποιες προβληματικές χρηματιστηριακές εταιρείες στο διαδίκτυο που θα προσπαθήσουν τέτοια κόλπα ώστε να μετατρέψουν τη κατάθεση σας σε έσοδα.

Πραγματοποιείστε συναλλαγές CFD σε μετοχές (και ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ), δείκτες, εμπορεύματα και ισοτιμίες
Ανοίξτε ΤΩΡΑ έναν δωρεάν δοκιμαστικό λογαριασμό στη Plus500
(υπάρχει κίνδυνος για το κεφάλαιό σας)

Αν όμως συναλλάσεστε μέσω μιας χρηματιστηριακής εταιρείας που δεν χρησιμοποιεί δικό της γραφείο διαπραγμάτευσης (συντομογραφία NDD, No Dealing Desk), ή μια πλατφόρμα ECN/STP (Electronic Communications Network/Straight Through Processing), κάτι τέτοιο είναι μάλλον απίθανο να συμβεί. Οι χρηματιστηριακές αυτού του είδους διαβιβάζουν τις εντολές σας σε άλλου παρόχους με μεγαλύτερη ρευστότητα και δεν μπορούν να τις αλλοιώσουν ή να τις χειραγωγήσουν. Στις περιπτώσεις αυτές, οι εταιρείες όντως κερδίζουν μόνον από τα ανοίγματα τιμών αγοράς/πώλησης (spreads), κάτι που σημαίνει ότι τα δικά σας συμφέροντα είναι απολύτως ευθυγραμμισμένα με εκείνα της χρηματιστηριακής (περισσότερες επιτυχείς συναλλαγές = περισσότερες συναλλαγές = περισσότερο κέρδος).

Ωστόσο, ακόμα κι αν η χρηματιστηριακή σας εταιρεία είναι ένας κανονικός ειδικός διαπραγματευτής στην αγορά (market maker), σε καμιά περίπτωση αυτό δεν σημαίνει ότι απαραιτήτως σας κλέβει. Αν συναλλάσεστε μέσω μιας χρηματιστηριακής εταιρείας που εποπτεύεται από κάποια κρατική αρμόδια αρχή, όπως π.χ. η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, υπάρχει πολύ μικρότερη πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο. Αν μάλιστα κάνετε συναλλαγές μέσω μιας εποπτευόμενης εταιρείας των τύπων NDD/ECN/STP που αναφέρθηκαν παραπάνω, τότε είναι απολύτως βέβαιο ότι θα πρέπει να ψάξετε κάπου αλλού για να ρίξετε το φταίξιμο.

Ανεξαρτήτως του είδους της χρηματιστηριακής εταιρείας την οποία χρησιμοποιείτε στις συναλλαγές σας, θα πρέπει πρώτα να ελέγξετε τι πήγε στραβά. Ακολουθήσατε πιστά την επενδυτική στρατηγική σας; Είχατε τοποθετήσει προσεκτικά τις εντολές Διακοπής Ζημιών (Stop Loss) και Αποκομιδής Κερδών (Take Profit); Μήπως προσπαθήσατε να πραγματοποιήσετε μια αδύνατη ή μη επιτρεπόμενη συναλλαγή;

Είναι σημαντικό να θυμάται κάποιος να ελέγχει πρώτα τον εαυτό του. Οι διαμαρτυρίες σε φίλους ή σε κάποιο διαδικτυακό φόρουμ μπορεί να είναι μια σπουδαία μέθοδος εκτόνωσης της οργής σας, αλλά δεν πρόκειται ποτέ να σας επιστρέψουν τα χαμένα χρήματα σας. Ελέγξτε πρώτα τι πήγε στραβά και διδαχθείτε από τα λάθη σας για να έχετε κερδοφόρες συναλλαγές στο μέλλον.

Πραγματοποιείστε συναλλαγές CFD σε μετοχές (και ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ), δείκτες, εμπορεύματα και ισοτιμίες
Ανοίξτε ΤΩΡΑ έναν δωρεάν δοκιμαστικό λογαριασμό στη Plus500
(υπάρχει κίνδυνος για το κεφάλαιό σας)

Σχόλια μέσω Facebook

Relevant news