Τα χαρακτηριστικά ενός επιτυχημένου trader

Πέντε ιδιότητες που θα πρέπει να αποκτήσει κάθε επίδοξος επενδυτής στις αγορές

τα χαρακτηριστικά ενός επιτυχημένου traderΑντιθέτως με τα όσα μπορεί να διαβάσετε σε πολλές διαφημιστικές καταχωρήσεις χρηματιστηριακών εταιρειών που προσφέρουν πρόσβαση σε συναλλαγές μέσω διαδικτύου, ΔΕΝ έχουν όλοι τις απαραίτητες ικανότητες για να γίνουν trader στις αγορές. Απαιτούνται ορισμένες συγκεκριμένες δεξιότητες και χαρακτηριστικά ώστε να μπορεί κάνει κάποιος επιτυχημένες συναλλαγές περιστασιακά, για να συμπληρώνει το εισόδημα του, ή να ασχολείται επαγγελματικά με τις αγορές. Αν θεωρείτε πως είστε έτοιμοι γι’αυτό, παρακάτω παρουσιάζονται πέντε κρίσιμα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει ο κάθε επίδοξος trader.

  • Θα πρέπει να μπορείτε να δείτε τη μεγάλη εικόνα. Είστε σε θέση να διαχωρίζετε τις μικρές λεπτομέρειες από την μεγαλύτερη εικόνα; Αυτό είναι κρίσιμης σημασίας για δυο λόγους. Πρώτον, σας επιτρέπει να διαχωρίζετε τις τρέχουσες κινήσεις από την μεγαλύτερη τάση. Η δεύτερη πτυχή αφορά τη διαχείριση των χρημάτων σας, καθώς σας επιτρέπει να διαχωρίζετε τις τρέχουσες συναλλαγές σας από την κατάσταση του λογαριασμού σας και το γενικότερο σας πλάνο.
  • Θα πρέπει να έχετε υπομονή. Πάρα πολλοί traders δεν έχουν την υπομονή για να εκπαιδευτούν πριν ξεκινήσουν τις συναλλαγές, ή για να περιμένουν για μια πραγματικά καλή ευκαιρία. Άλλοι δεν περιμένουν αρκετό καιρό προκειμένου οι συναλλαγές τους να αρχίσουν να αποδίδουν. Άλλοτε πάλι, μετά από κάποια επιτυχία, δεν έχουν την υπομονή να συνεχίσουν τις δραστηριότητες τους με ίδιου μεγέθους θέσεις, σπεύδουν να τις διπλασιάσουν, ελπίζοντας ότι θα κερδίσουν περισσότερα, αλλά στην πραγματικότητα καίνε γρήγορα το λογαριασμό τους.
Ανοίξτε ένα λογαριασμό στην Plus500 και εξασκηθείτε δωρεάν, με εικονικά χρήματα, στις συναλλαγές σε spreads συναλλαγματικών ισοτιμιών, χρηματιστηριακών δεικτών και εμπορευμάτων

Πραγματοποιείστε συναλλαγές CFD σε μετοχές (και ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ), δείκτες, εμπορεύματα και ισοτιμίες
Ανοίξτε ΤΩΡΑ έναν δωρεάν δοκιμαστικό λογαριασμό στη Plus500
(υπάρχει κίνδυνος για το κεφάλαιό σας)

  • Θα πρέπει να είστε σε θέση να προσαρμοστείτε. Καθώς οι συνθήκες της αγοράς αλλάζουν διαρκώς, ένας καλός trader θα πρέπει να είναι σε θέση να προσαρμόζεται. Το σύστημα που χρησιμοποιείτε για τις συναλλαγές σας δεν μπορεί να λειτουργεί καλά για πάντα. Αλλαγές στους διαγραμματικούς σχηματισμούς συμβαίνουν όλη την ώρα, επιβάλλοντας ρυθμίσεις στο σύστημα σας, αν όχι την πλήρη αναθεώρηση του. Η προσαρμοστικότητα ισχύει και για τη θεμελιώδη ανάλυση, καθώς τα ισχυρά νομίσματα μπορεί να πληγούν αν η κατάσταση μεταβληθεί στις αντίστοιχες οικονομίες τους. Ένα ασθενές νόμισμα μπορεί να βοηθήσει την ανάκαμψη της οικονομίας μιας χώρας με την πάροδο του χρόνου.
  • Θα πρέπει να είστε επιφυλακτικοί. Όταν υπάρχει υψηλή αβεβαιότητα στις αγορές, ένας καλός trader θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός κατά τη ανάληψη κινδύνου. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εστιάζεται σε πιο προβλέψιμες αγορές, να μειώνει τα μεγέθη των θέσεων του, και, όταν είναι αναγκαίο, ακόμη και να κάνει ένα διάλειμμα από τις συναλλαγές. Η επιτυχία στις αγορές δεν περιορίζεται στο να κάνει κάποιος κερδοφόρες συναλλαγές αλλά και στο να ελαχιστοποιεί τις ζημιογόνες.
  • Θα πρέπει να προσδιορίσετε τις αδυναμίες σας. Αν είστε σε θέση να έχετε πλήρη επίγνωση των αδυναμιών σας, έχετε διανύσει το μισό δρόμο για την επίλυση των προβλημάτων σας. Όλα τα σημαντικά χαρακτηριστικά που αναφέρθηκαν παραπάνω θα είναι πλέον πιο κοντά στην επίτευξη τους αν μπορείτε να αναγνωρίσετε το πόσο απέχετε από αυτά. Ο χαρακτήρας σας δεν θα αλλάξει, αλλά θα μπορέσετε να προσαρμοστείτε καλύτερα στις μεταβαλλόμενες συνθήκες και θα είστε λίγο περισσότερο υπομονετικός από ότι είχατε συνηθίσει.

Πραγματοποιείστε συναλλαγές CFD σε μετοχές (και ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ), δείκτες, εμπορεύματα και ισοτιμίες
Ανοίξτε ΤΩΡΑ έναν δωρεάν δοκιμαστικό λογαριασμό στη Plus500
(υπάρχει κίνδυνος για το κεφάλαιό σας)

Σχόλια μέσω Facebook

Relevant news