Το νόμισμα που μπορεί να σώσει τις ΗΠΑ

Ένα κέρμα από πλατίνα θα μπορούσε να αποτρέψει τη στάση πληρωμών των Ηνωμένων Πολιτειών

Μερικές εβδομάδες πριν όλοι συνειδητοποιήσουν πως η συζήτηση για την αύξηση της οροφής χρέους των ΗΠΑ οδηγείται σε τραγικό αδιέξοδο, κάποιοι σχολιαστές στο διαδίκτυο πρότειναν στο Υπουργείο Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών να κόψει ένα νόμισμα από πλατίνα αξίας ενός (1) τρισεκατομμυρίου δολαρίων! Το μοναδικό αυτό κέρμα θα επέτρεπε στον υπουργό οικονομικών Geithner να κάνει μια βόλτα έως τη Fed, να εξαγοράσει χρέος αξίας ενός (1) τρισεκατομμυρίου δολαρίων και στη συνέχεια να αποσύρει το πλατινένιο νόμισμα από τη κυκλοφορία.

Ανοίξτε ένα λογαριασμό στην Plus500 και εξασκηθείτε δωρεάν, με εικονικά χρήματα, στις συναλλαγές σε spreads συναλλαγματικών ισοτιμιών, χρηματιστηριακών δεικτών και εμπορευμάτων

Ίσως η ιδέα ακούγεται απλοϊκή και ακραία, αλλά φαίνεται πως η κατασκευή νομισμάτων (αντίθετα από την εκτύπωση χαρτονομισμάτων) βρίσκεται εντελώς υπό τον έλεγχο του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ και δεν χρειάζεται καμία έγκριση από το Κογκρέσσο. Ήδη πολλοί αναλυτές και αμερικανικά μέσα, όπως το CNBC, το Economist και το NYMag βλέπουν πολύ θετικά τη συγκεκριμένη πρόταση, η οποία θα αποτρέψει την επικείμενη στάση πληρωμών των ΗΠΑ αν δεν βρεθεί πολιτική λύση έως τις 2 Αυγούστου και θα αποτελέσει ένα μεγάλο μάθημα για το πως λειτουργεί το αμερικανικό νομισματικό σύστημα.

Με την ευκαιρία: Το εικονιζόμενο νόμισμα έχει αξία μόλις $100, έτσι θα πρέπει να προσθέσει κανείς μερικά μηδενικά μέχρι τα $1.000.000.000.000.

Relevant news