Μογγολία: η «Σαουδική Αραβία» της Ασίας

σημαντικά αποθέματα βιομηχανικών πρώτων υλών στις στέπες της Μογγολίας

σημαντικά αποθέματα βιομηχανικών πρώτων υλών στις στέπες της ΜογγολίαςΑν πραγματικά πιστεύετε στο μέλλον της ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας και την αχόρταγη ζήτηση για εμπορεύματα που αυτή θα συνεπάγεται κατά τα επόμενα χρόνια, θα πρέπει ίσως να αναζητήσετε τη Μογγολία στο χάρτη. Το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή η περίκλειστη από ξηρά χώρα της Ασίας είναι το κατά πόσον θα καταφέρει να αναπτύξει τις απαραίτητες υποδομές, κυρίως στις μεταφορές, προκειμένου να εκμεταλλευτεί πλήρως το τεράστιο ορυκτό πλούτο της.

Ανοίξτε ένα λογαριασμό στην Plus500 και εξασκηθείτε δωρεάν, με εικονικά χρήματα, στις συναλλαγές σε spreads συναλλαγματικών ισοτιμιών, χρηματιστηριακών δεικτών και εμπορευμάτων

Στοιχηματίστε στην ΑΝΟΔΟ ή στη ΠΤΩΣΗ Δεικτών, Μετοχών, Ισοτιμιών και Εμπορευμάτων
Συναλλαγές σε Δυαδικά Δικαιώματα (Binary Options) στο anyoption™
(υπάρχει κίνδυνος απώλειας του κεφαλαίου σας)

Αν η Μογγολία τα καταφέρει, θα καταστεί για τις βιομηχανικές πρώτες ύλες ότι ήταν η Σαουδική Αραβία για το πετρέλαιο, αν βέβαια η οικονομία της Κίνας συνεχίσει να αναπτύσσεται και αν τα μακροοικονομικά μεγέθη της δεν εκτροχιαστούν σύντομα. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προβλέπει πως το ονομαστικό ΑΕΠ της Μογγολίας θα διπλασιαστεί ως το 2013, φτάνοντας τα 13,6 δισ.δολάρια, από 6,8 δισ.δολάρια που ήταν το 2010.

Οι εξαγωγές άνθρακα αναμένονται να φτάσουν τους 27,6 εκατ.μετρικούς τόννους το 2011, από 16,6 εκατ.μ.τ. το 2010, ενώ το 2013 οι ειδικοί προβλέπουν πως η παραγωγή άνθρακα θα ξεπεράσει τους 41 εκατ.μετρικούς τόννους. Εκτός από τα σημαντικά κοιτάσματα γαιανθράκων, η Μογγολία έχει πλούσια κοιτάσματα χρυσού, χαλκού, πετρελαίου και διαφόρων «σπανίων γαιών».

Το σημαντικότερο ωστόσο εμπόδιο που θα πρέπει να υπερπηδήσει η Μογγολία είναι οι εκλογές που θα διεξαχθούν σε ένα χρόνο, τον Ιούνιο του 2012. Η σημερινή κυβέρνηση στηρίζεται σε έναν άβολο συνασπισμό των δύο κυριοτέρων κομμάτων, το Λαϊκού Κόμματος της Μογγολίας (διάδοχος του παλιού Κομμουνιστικού Κόμματος) και του Δημοκρατικού Κόμματος, το οποίο ιδρύθηκε το 1990 μετά τη κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

Διαβάστε περισσότερα για τη Μογκολία στη Βικιπαίδεια.

Στοιχηματίστε στην ΑΝΟΔΟ ή στη ΠΤΩΣΗ Δεικτών, Μετοχών, Ισοτιμιών και Εμπορευμάτων
Συναλλαγές σε Δυαδικά Δικαιώματα (Binary Options) στο anyoption™
(υπάρχει κίνδυνος απώλειας του κεφαλαίου σας)

Relevant news