ασφαλές καταφύγιο το ιαπωνικό νόμισμα

Ανοίξτε ένα λογαριασμό στην Plus500 και εξασκηθείτε δωρεάν, με εικονικά χρήματα, στις συναλλαγές σε spreads συναλλαγματικών ισοτιμιών, χρηματιστηριακών δεικτών και εμπορευμάτων

οι επενδυτές συνεχίζουν να αγοράζουν γεν παρά τα οικονομικά προβλήματα της Ιαπωνίας

οι επενδυτές συνεχίζουν να αγοράζουν γεν παρά τα οικονομικά προβλήματα της ΙαπωνίαςΚατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες, το ιαπωνικό γεν ήταν το ισχυρότερο μεταξύ των κυρίων νομισμάτων. Ωστόσο, η επίδοση του ιαπωνικού νομίσματος στις αγορές συναλλάγματος δεν αντανακλά την κατάσταση της οικονομίας της Ιαπωνίας, η οποία φαίνεται πως είναι χειρότερη από εκείνη που περιγράφουν τα οικονομικά δεδομένα. Οι διακοπές ηλεκτροδότησης και τα κατεστραμένα εργοστάσια έχουν πολύ μεγαλύτερες αρνητικές επιδράσεις από εκείνες που αρχικά είχαν εκτιμηθεί. Υπάρχουν, επίσης, αναλύσεις που προειδοποιούν πως η μετάδοση των προβλημάτων στη παγκόσμια ζήτηση θα είναι μεγαλύτερη και πως θα προκαλέσει μειώση της παραγωγής και εκτός Ιαπωνίας.

ανοίξτε ένα λογαριασμό στην eToro και εξασκηθείτε δωρεάν στις συναλλαγές με εικονικά χρήματα

Η Moody’s αναθεώρησε σήμερα την εκτίμηση της για την ανάπτυξη της ιαπωνικής οικονομίας στο 0,0%-1,0%, από το 1,5% που ήταν προηγουμένως, ενώ προειδοποιεί για κινδύνους που μπορούν να τη περιορίσουν περαιτέρω. Η αναμενόμενη αδυναμία για φέτος προβλέπεται πως θα αντισταθμιστεί του χρόνου, όταν η οικονομία της Ιαπωνίας αναμένεται, σύμφωνα με τους αναλυτές της Moody’s, πως θα παρουσιάσει ρυθμό ανάπτυξης μεταξύ 1,5% και 2,5%. Η ύφεση του πρώτου εξαμήνου του 2011 αναμένεται να ακολουθηθεί από ανάμαμψη μετά τον Ιούνιο. Αντίστοιχη καθοδική αναθεώρηση του ιαπωνικού ΑΕΠ αναμένεται να γίνει και από τη Τράπεζα της Ιαπωνίας αργότερα αυτή την εβδομάδα. Η προηγούμενη εκτίμηση από τη κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας για την αύξηση του ΑΕΠ το 2011 ήταν 1,6%, ένα ποσοστό που αναμένεται να περιοριστεί κατά το ήμισυ.

find us on facebook medium

Εκτίμηση της Moody’s είναι πως η Ασία θα είναι εκείνη που θα δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα από την αναστάτωση στις αλυσίδες ζήτησης της Ιαπωνίας. Οι εξαγωγές ενδιάμεσων προϊόντων από την Ιαπωνία είναι σχετικά μεγαλύτερες από εκείνες των τελικών προϊόντων προς χώρες όπως η Κίνα και η Νότιος Κορέα. Η αναταραχή αυτή λόγω της Ιαπωνίας ενδέχεται να επιτρέψει σε άλλους ανταγωνιστές να κερδίσουν ένα μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα. Οι παραγγελίες των αμερικανικών εταιρειών ημιαγωγών, για παράδειγμα, παρουσιάζουν μιαν αύξηση κατά 22% σε ετήσια βάση.

ανοίξτε ένα λογαριασμό στην eToro και εξασκηθείτε δωρεάν στις συναλλαγές με εικονικά χρήματα

Το ιαπωνικό γεν εξακολουθεί να επωφελείται από τη «φυγή» των επενδυτών προς «ασφαλή καταφύγια» παρά το γεγονός πως η Ιαπωνία βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα επώδυνη φάση της ιστορίας της. Η στήριξη για την ισοτιμία USD/JPY εντοπίζεται κοντά στο 81,50 και χαμηλότερα στο 81,00. Αντίσταση για την ισοτιμία αποτελούν τα επίπεδα 83,00 και 84,00.

άλλα σχετικά άρθρα:

Relevant news