οι 15 χώρες με τη φθηνότερη βενζίνη παγκοσμίως

που μπορείτε να γεμίσετε το ρεζερβουάρ ενός αυτοκινήτου με ένα (1) ευρώ;

που μπορείτε να γεμίσετε το ρεζερβουάρ ενός αυτοκινήτου με ένα (1) ευρώ;Στην Ελλάδα μπορεί να πληρώνουμε εδώ και καιρό €1,70 για ένα λίτρο βενζίνης και οι αμερικανοί μπορεί να αισθάνονται δυσφορία με τιμή πάνω από $4 ανά γαλόνι, υπάρχουν ωστόσο πολλές άλλες χώρες στις οποίες οι τιμές των καυσίμων είναι εξωφρενικά χαμηλές. Εκείνο που φυσικά χαρακτηρίζει όλες αυτές τις χώρες είναι εκείνο που λείπει από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, δηλαδή εύκολη και άφθονη πρόσβαση σε εγχώρια ή τοπικά παραγόμενο πετρέλαιο. Επιπλέον, πολλές από τις κυβερνήσεις των χωρών αυτών επιδοτούν τις τιμές ώστε αυτές να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα.

Ανοίξτε ένα λογαριασμό στην Plus500 και εξασκηθείτε δωρεάν, με εικονικά χρήματα, στις συναλλαγές σε spreads συναλλαγματικών ισοτιμιών, χρηματιστηριακών δεικτών και εμπορευμάτων

συναλλαγές σε CFD σε αργό πετρέλαιο και φυσικό αέριο με τη πλατφόρμα της Plus500 στα ελληνικά!

Ορισμένες από τις χώρες του παρακάτω πίνακα είναι μέλη του OPEC ενώ άλλες απλά βρίσκονται κοντά στις πετρελαιοπηγές. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι τιμές που αναφέρονται στον πίνακα πιθανόν να έχουν σήμερα ανέβει λόγω της πρόσφατης πολιτικής αστάθειας στις χώρες του αραβικού κόσμου. Ωστόσο, η εύκολη πρόσβαση στις πρώτες ύλες και οι κρατικές επιδοτήσεις αναμένεται να κρατήσουν τα κόστη σε χαμηλά επίπεδα για πολύ καιρό ακόμη.

οι δεκαπέντε χώρες με τη φθηνότερη βενζίνα παγκοσμίως

οι δεκαπέντε χώρες με τη φθηνότερη βενζίνα παγκοσμίως (στοιχεία Νοεμβρίου 2010, πηγή: Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit, GTZ)

συναλλαγές σε CFD σε αργό πετρέλαιο και φυσικό αέριο με τη πλατφόρμα της Plus500 στα ελληνικά!

Relevant news