Το trading ως κύρια απασχόληση

Μερικές συμβουλές για όσους σκέφτονται να ασχοληθούν επαγγελματικά με το trading

Οι περισσότεροι άνθρωποι ασχολούνται με τις συναλλαγές στις αγορές μέσω του διαδικτύου ενώ έχουν μια άλλη κύρια εργασία. Κάποιοι κάνουν συναλλαγές κατά τον ελεύθερο χρόνο τους και μερικοί άλλοι όταν δεν τους κοιτάζει το αφεντικό. Υπάρχουν και ορισμένοι που σκέφτονται ή ονειρεύονται να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους και να κερδίζουν στο εξής τα προς το ζην κάνοντας συναλλαγές στις αγορές. Είναι ένα τέτοιο όνειρο εφικτό και πότε μπορεί να πραγματοποιηθεί; Παρακάτω παρατίθενται πέντε σημαντικά σημεία που θα πρέπει να λάβει υπόψη του όποιος έχει βλέψεις να αναβαθμιστεί σε έναν «επαγγελματία» trader.

Ανοίξτε ένα λογαριασμό στην Plus500 και εξασκηθείτε δωρεάν, με εικονικά χρήματα, στις συναλλαγές σε spreads συναλλαγματικών ισοτιμιών, χρηματιστηριακών δεικτών και εμπορευμάτων

1. Θα πρέπει να έχετε ιστορικό τουλάχιστον ενός έτους κερδοφόρων συναλλαγών. Για να αξιολογήσετε αν έχετε τις βάσεις ώστε να ασχοληθείτε με τις αγορές επαγγελματικά, είναι απαραίτητο ένα πλήρες έτος επιτυχούς «πρακτικής εξάσκησης». Κατά τη διάρκεια ενός έτους θα παρατηρήσετε πολλά διαφορετικά φαινόμενα να συμβαίνουν στις αγορές. Ένας χρόνος συναλλαγών είναι η ελάχιστη απαιτούμενη εμπειρία.

2. Θα πρέπει να έχετε επιτύχει σημαντικά έσοδα για τρεις τουλάχιστον μήνες. Κερδίζετε ήδη σημαντικά ποσά κάθε μήνα κάνοντας trading; Σημαντικά σημαίνει να μπορείτε να πληρώνετε το ενοίκιο ή τη δόση του στεγαστικού σας δανείου, να καλύπτετε ένα μεγάλο πρόγραμμα αποταμίευσης ή τα έσοδα από τις συναλλαγές σας να αντιπροσωπεύουν αρκετά μεγάλο ποσοστό του συνολικού εισοδήματος σας.

3. Θα πρέπει να έχετε καταστρώσει ένα σχέδιο για την κλιμάκωση των συναλλαγών σας. Είναι καλό να κερδίσει κανείς ένα σημαντικό ποσό από το trading στις αγορές, αλλά μπορείτε να αυξήσετε τα κέρδη σας ώστε να βγάζετε τα προς το ζην; Αφιερώστε κάποιο χρόνο για να σχεδιάσετε το ποια θα είναι η ρουτίνα των συναλλαγών σας, εφόσον το ημερήσιο πρόγραμμα σας θα είναι διαφορετικό όταν δεν θα έχετε μια άλλη κύρια εργασία. Ο ελεύθερος χρόνος σας θα πρέπει να αξιοποιηθεί με επιτυχία από την πρώτη μέρα.

4. Θα πρέπει να διαθέτετε μεγάλο πορτοφόλι. Μεγάλο πορτοφόλι δεν σημαίνει να είναι κανείς πλούσιος. Άλλωστε, αν κάποιος είναι ήδη πλούσιος, δεν χρειάζεται να κάνει trading για να κερδίζει τα προς το ζην. Θα πρέπει να μπορείτε να συνεχίσετε τη καθημερινή ζωή σας για κάποιο χρονικό διάστημα με τα τρέχοντα εισοδήματα από τις συναλλαγές σας. Δεδομένου ότι δεν θα κλιμακώσετε σύντομα τα έσοδα σας, θα χρειαστείτε χρήματα για την κάλυψη των εξόδων σας. Όσα περισσότερα χρήματα έχετε, τόση περισσότερη υπομονή θα έχετε με την πλήρη απασχόληση σας ως trader και τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας θα έχετε σε αυτό.

5. Θα πρέπει να έχετε ένα εναλλακτικό σχέδιο. Σε συνέχεια του προηγούμενου σημείου, χρειάζεστε ένα εναλλακτικό πλάνο σε περίπτωση που τα πράγματα δεν πάνε όπως ακριβώς περιμένατε. Οι εναλλακτικές σας επιλογές θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν την επιστροφή στην προηγούμενη εργασία σας, την επιδίωξη μιας διαφορετικής καριέρας κτλ. Εάν έχετε εκ των προτέρων επίγνωση του χειρότερου σεναρίου, θα μπορέσετε να ξεκαθαρίσετε τις αβεβαιότητες και θα έχετε καλύτερες πιθανότητες να επιτύχετε.

Relevant news