Συναλλαγές στα χάσματα του σαββατοκύριακου

Πως συμπεριφέρεται η αγορά forex μετά τη κυριακάτικη ανάπαυλα

Οι τελευταίες εβδομάδες έχουν ανοίξει με σημαντικά χάσματα στη διάρκεια του σαββατοκύριακου σε αρκετά νομίσματα, με την ισοτιμία EUR/USD να ξεχωρίζει για τις απότομες κινήσεις της. Το trading τις πρώτες πρωινές ώρες της εβδομάδας δεν είναι για όλους. Για πολλούς ανθρώπους, είναι κάτι που απλά έρχεται σε σύγκρουση με την προσωπική τους ζωή, καθώς είναι βράδυ Κυριακής στην Ευρώπη και Κυριακή απόγευμα στις ΗΠΑ. Αν κάνετε συναλλαγές στα χάσματα που δημιουργούνται στην ανάπαυλα των αγορών τα σαββατοκύριακα, παρακάτω θα βρείτε μερικά πράγματα που θα πρέπει να προσέξετε.

Στοιχηματίζετε στο άνοιγμα; ξανασκεφτείτε το…

Ανοίξτε ένα λογαριασμό στην Plus500 και εξασκηθείτε δωρεάν, με εικονικά χρήματα, στις συναλλαγές σε spreads συναλλαγματικών ισοτιμιών, χρηματιστηριακών δεικτών και εμπορευμάτων

Μην αφήνετε ανοικτές θέσεις στη διάρκεια του σαββατοκύριακου, με την ελπίδα ότι τα γεγονότα κατά τη διάρκεια του θα κινηθούν στην κατεύθυνση που επιθυμείτε. Αυτό μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο. Με την τρέχουσα κρίση χρέους στην Ευρώπη, αλλά και με άλλα παγκόσμια θέματα (όπως η υποβάθμιση των ΗΠΑ από την S&P), είναι πάρα πολλά τα πράγματα που μπορούν να συμβούν κατά τη διάρκεια ενός σαββατοκύριακου. Θέλετε πραγματικά να παρακολουθείτε με αγωνία τις ειδήσεις κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου; Μήπως είναι καλύτερα να αναπαυθείτε;

Ίσως βρεθείτε στη πολύ ευχάριστη θέση να δείτε το άνοιγμα των αγορών προς όφελος σας και τη θέση σας να φτάνει στο σημείο ενεργοποίησης της εντολής για την αποκομιδή των κερδών σας. Αλλά αν τα πράγματα πάνε προς την αντίθετη κατεύθυνση, η θέση σας κινδυνεύει να εξαφανιστεί άμεσα, χωρίς να έχετε τη δυνατότητα επαναπροσδιορισμού των κινήσεων σας.

Συναλλαγές μετά το άνοιγμα των αγορών

Δημιουργία χάσματος

Οι πρώτες συναλλαγές ξεκινούν στις 20:00 GMT, στο Νότιο Ειρηνικό. Τα αρχικά χάσματα δημιουργούνται στο Σίδνεϊ και στο Ουέλινγκτον. Σε αντίθεση με τις περισσότερες άλλες συνεδρίες σε αυτήν τη ζώνη, αυτές οι δύο είναι πολύ δραστήριες και αποτελούνται από σημαντικές και υγιείς κινήσεις, ειδικά εάν υπάρχουν χάσματα στις τιμές.

Αφομοίωση και αντίδραση εντός 4 ωρών

Αν και αυτές οι συνεδρίες είναι σχετικά δραστήριες, η πιο σοβαρή δράση αρχίζει μόνο όταν ανοίξει το Τόκιο, στις 00:00 GMT της Δευτέρας. Σε πολλές περιπτώσεις τα χάσματα, που έχουν δημιουργηθεί προηγουμένως, έχουν την τάση να κλείνουν πριν μπουν στο παιχνίδι οι συναλλασσόμενοι από το Τόκιο.

Περίπτωση κλεισίματος του χάσματος

Αν σύμφωνα με την ανάλυση σας (τεχνική, θεμελιώδη ή και τις δύο), το χάσμα στις τιμές είναι αδικαιολόγητο, αυτές οι τέσσερις ώρες είναι μια καλή στιγμή για να ενεργήσετε προς την κατεύθυνση ενός κλεισίματος του χάσματος.

Περίπτωση διεύρυνσης του χάσματος

Αν, αντίθετα, η ανάλυση σας δείχνει πως το χάσμα είναι δικαιολογημένο, υπάρχει μια καλή πιθανότητα ότι η ισοτιμία θα κινηθεί ακόμα πιο μακριά από το κλείσιμο της Παρασκευής, διευρύνοντας περισσότερο το προηγούμενο χάσμα τιμών.

Λήξη περιόδου συναλλαγών στα χασμάτα

Όταν αρχίσουν να συμμετέχουν και οι συναλλασσόμενοι από την Ευρώπη, η ρευστότητα είναι ήδη πολύ υψηλότερη και οι περισσότερες ειδήσεις και αναλύσεις θα έχουν ήδη κυκλοφορήσει ευρέως. Το χάσμα της Κυριακής θα πρέπει να έχει ήδη τελειώσει ως εκείνη τη στιγμή.

Relevant news