καταρρέουν οι κατηγορίες εναντίον του Στρος-Καν

πρόκειται άραγε για το μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο όλων των εποχών;

Ανοίξτε ένα λογαριασμό στην Plus500 και εξασκηθείτε δωρεάν, με εικονικά χρήματα, στις συναλλαγές σε spreads συναλλαγματικών ισοτιμιών, χρηματιστηριακών δεικτών και εμπορευμάτων

πρόκειται άραγε για το μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο όλων των εποχών;Βόμβα μεγατόνων από τους New York Times: Η κατηγορίες εναντίον του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν είναι έτοιμες να καταρρεύσουν, καθώς οι εισαγγελείς βρίσκουν σημαντικά κενά στα αποδεικτικά στοιχεία. Αν και υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία σεξουαλικής δραστηριότητας, η καμαριέρα που κατηγορεί τον Στρος-Καν είπε επανειλημμένα ψέματα στις εισαγγελικές αρχές, σύμφωνα με το δημοσίευμα το οποίο αναφέρει ως πηγή του έναν αξιωματούχο της αστυνομίας. Και πλέον η εισαγγελία «δεν πιστεύει πολλά από όσα έχει δηλώσει η μάρτυρας σχετικά με τις συνθήκες ή με τον εαυτό της». Δηλαδή, δεν πρόκειται απλά για πρόβλημα αξιοπιστίας της, κάτι που απλά θα έκανε δύσκολη την απόδειξη των ισχυρισμών της. Πλέον ούτε καν οι εισαγγελείς δεν πιστεύουν τους ισχυρισμούς της.

ανοίξτε ένα λογαριασμό στην eToro και εξασκηθείτε δωρεάν, με εικονικά χρήματα, στις συναλλαγές σε spreads συναλλαγματικών ισοτιμιών, χρηματιστηριακών δεικτών και εμπορευμάτων

Μεταξύ των αποκαλύψεων, δήλωσε ένας εκ των αξιωματούχων, υπάρχουν θέματα που αφορούν την αίτηση ασύλου της 32χρονης καμαριέρας, η οποία κατάγεται από τη Γουινέα, και πιθανές διασυνδέσεις της με εγκληματικές δραστηριότητες, που περιλαμβάνουν διακίνηση ναρκωτικών και ξέπλυμα χρήματος. Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα των New York Times:

  • Η 32χρονη καμαριέρα είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με έναν άνδρα, ο οποίος είχε συλληφθεί για εμπόριο μαριχουάνας, σχετικά με το αν θα πρέπει να επιμείνει στις κατηγορίες της. Το τηλεφώνημα αυτό έχει μαγνητοφωνηθεί από τις αρχές.
  • Ο άνδρας αυτός έχει καταθέσει $100.000 σε μετρητά στο τραπεζικό λογαριασμό της καμαριέρας τα τελευταία δύο χρόνια.
  • Παρά τον ισχυρισμό της πως έχει στη κατοχή της μόνον ένα τηλέφωνο, πληρώνει εκατοντάδες δολάρια κάθε μήνα σε πέντε διαφορετικές εταιρείες τηλεφωνίας.
  • Φαίνεται πως έχει πει ψέματα στους ανακριτές σχετικά με ένα βιασμό της στο παρελθόν όταν έκανε αίτηση χορήγησης ασύλου στις ΗΠΑ και έχει ψευδώς ισχυριστεί πως έχει υποστεί ακρωτηριασμό των γεννητικών της οργάνων.

Οι εισαγγελικές αρχές πλέον συζητούν το ενδεχόμενο απόρριψης των κατηγοριών. Ο Ντομινίκ Στρος-Καν θα παρουσιαστεί στο δικαστήριο αύριο, όπου ο δικαστής πιθανόν να απαλύνει τις συνθήκες της εγγύησης του. Χθες, μια γαλλική εφημερίδα ανέφερε πως οι δικηγόροι του Στρος-Καν πίστευαν πως μπορούν να τον απαλλάξουν λόγω ενός τεχνικού θέματος, αλλά μετά τις αποκαλύψεις των New York Times φαίνεται πως πρόκειται για κάτι πολύ μεγαλύτερο. Από τα τέλη Μαΐου, η ομάδα υπεράσπισης του Στρος-Καν σχεδίαζε να κινηθεί επιθετικά εναντίον της αξιοπιστίας της καμαριέρας που τον κατηγορούσε. Φαίνεται πως τελικά οι εισαγγελικές αρχές της Νέας Υόρκης έκαναν εκείνοι την δουλειά γι’αυτούς.



πιθανές πολιτικές προεκτάσεις

Το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι αν κάποιος παγίδεψε τον Ντομινίκ Στρος-Καν και, αν κάτι τέτοιο ισχύει, ποιος είναι αυτός; Ίσως ένας εκ των πολιτικών του αντιπάλων στη Γαλλία;

find us on facebook medium

η γελοιογραφία της Le Monde είναι ενδεικτική για το πως βλέπουν πλέον τον Στρος-Καν οι Γάλλοι

η γελοιογραφία της Le Monde είναι ενδεικτική για το πως βλέπουν πλέον τον Στρος-Καν οι Γάλλοι

Στο παρελθόν, ο ίδιος ο Στρος-Καν είχε δηλώσει σε συνέντευξη του πως η μεγαλύτερη αδυναμία του ως υποψήφιος για τη γαλλική προεδρία είναι αγάπη του για το ασθενές φύλο. Μάλιστα, άφησε να εννοηθεί πως κάποιος μπορεί να τον παγιδέψει. Μήπως τελικά πράγματι κάποιος προσπάθησε να τον βγάλει από τη κούρσα των γαλλικών προεδρικών εκλογών και πλέον η υπόθεση αυτή εξελίσσεται στο μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο όλων των εποχών παγκοσμίως;

Πριν από τη σύλληψη του, ο Ντομινίκ Στρος-Καν ήταν ο επικρατέστερος υποψήφιος των σοσιαλιστών για τη διεκδίκηση της γαλλικής προεδρίας από τον Νικολά Σαρκοζύ, με πολύ καλές πιθανότητες να τον κερδίσει στις εκλογές του 2012. Πλέον οι πιθανότητες του, αν τελικά η υπόθεση εναντίον του αποδειχθεί σκευωρία, αυξάνονται ακόμη περισσότερο. Ο Στρος-Καν αντιμετωπίστηκε με συμπάθεια από τον γαλλικό τύπο, ο οποίος κατηγόρησε τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης για τον τρόπο με τον οποίο τον παρουσίαζαν καθώς και την αμερικανική δικαιοσύνη για τον τρόπο που του συμπεριφέρθηκε μετά τη σύλληψη του.

Εφόσον, λοιπόν, επιστρέψει ως ήρωας στη Γαλλία, έχοντας επιτυχώς αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη και τον αμερικανικό τύπο, είναι πολύ πιθανό να κερδίσει και το χρίσμα του υποψηφίου του σοσιαλιστικού κόμματος για την προεδρία. Και καθώς οι εντάσεις σχετικά με τις διασώσεις των υπερχρεωμένων κρατών-μελών της Ευρωζώνης φτάνουν σε κρίσιμο σημείο, είναι εξαιρετικά πιθανό να επικρατήσει έναντι του σημερινού προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζύ.

ανοίξτε ένα λογαριασμό στην eToro και εξασκηθείτε δωρεάν, με εικονικά χρήματα, στις συναλλαγές σε spreads συναλλαγματικών ισοτιμιών, χρηματιστηριακών δεικτών και εμπορευμάτων

πηγή: New York Times

άλλα σχετικά άρθρα:

Relevant news