Τι είναι οι Δείκτες Απασχόλησης

deiktes_apasxolhshs-300x209

deiktes_apasxolhshs-300x209Στο σημερινό μας κείμενο θα ασχοληθούμε με έναν από τους Μακροοικονομικούς Δείκτες και συγκεκριμένα τους “Δείκτες Απασχόλησης“.

Ανοίξτε ένα λογαριασμό στην Plus500 και εξασκηθείτε δωρεάν, με εικονικά χρήματα, στις συναλλαγές σε spreads συναλλαγματικών ισοτιμιών, χρηματιστηριακών δεικτών και εμπορευμάτων

Οι στατιστικές απασχόλησης χρησιμοποιούνται για πολλές διαφορετικές αναλύσεις. Μακροοικονομικά, όπου η εργασία εξετάζεται ως συντελεστής παραγωγής, ή σχεσιακά, όπου μελετούνται οι κοινωνικές πτυχές όπως, η εργασιακή κατάσταση ενός ατόμου, η εργασία ως πηγή εισοδήματος για κάθε οικογένεια κτλ. Πιο συγκεκριμένα οι δείκτες απασχόλησης αντικατοπτρίζουν τη συνολική υγεία μιας οικονομίας ή ενός κύκλου οικονομικής δραστηριότητας.

Για την κατανόηση του τρόπου λειτουργίας μιας οικονομίας, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε τον αριθμό των θέσεων εργασίας που δημιουργούνται ή κλείνουν, το ποσοστό του απασχολούμενου εργατικού δυναμικού και τον αριθμό των ανέργων. Όσον αφορά τη μέτρηση του πληθωρισμού, είναι επίσης σημαντικό να παρακολουθούμε την ταχύτητα με την οποία αυξάνονται οι μισθοί. Η απασχόληση είναι ίσως από τα πιο αντιπροσωπευτικά γνωρίσματα μιας οικονομίας. Οι νέες θέσεις εργασίας, οι τομείς που αυτές προσφέρονται, το ποσοστό των εργαζόμενων και ο βαθμός ειδίκευσής τους, είναι αδιάψευστα γνωρίσματα μιας υγιούς οικονομίας.

Η ανακοίνωση των μηνιαίων, τριμηνιαίων ή ετήσιων ποσοστών αποσπά πάντα το ενδιαφέρον όλων των μέσων που ασχολούνται με τις αγορές και αποτελεί αντικείμενο εικασιών και συζητήσεων. Τις περισσότερες φορές η επίδραση που έχει η ανακοίνωση των επίσημων ποσοστών αποτυπώνεται άμεσα στην ισοτιμία και τα διαγράμματα. Τέτοιου είδους ανακοινώσεις προσφέρονται για εφαρμογές στρατηγικών όπως η “Fade News Strategy”που στηρίζονται στην μαζική ψυχολογία των επενδυτών και αν εφαρμοστούν σωστά μπορούν να επιφέρουν “εύκολα” κέρδη.

Για περισσότερα διαβάστε: “Πώς βγάζω κέρδος από μια συναλλαγή Forex”

Relevant news