Συναλλαγές με τη τάση

Συναλλαγές σε forex με υπευθυνότητα, ακολουθώντας την επικρατούσα τάση

Οι αμερικανοί traders χρησιμοποιούν πολλές φορές την έκφραση «the trend is your friend», δηλαδή «η τάση είναι φίλος σου». Για πολλούς, ωστόσο, αυτή η βασική ιδέα τείνει να ξεχαστεί και θεωρείται ίσως ως ένα ακόμη κλισέ. Παρόλα αυτά, επειδή θεωρούμε πως η φράση αυτή εξακολουθεί να έχει μεγάλη σημασία, στο άρθρο αυτό θα ασχοληθούμε με το πως θα πρέπει κανείς να κάνει συναλλαγές σύμφωνα με την επικρατούσα τάση.

Ανοίξτε ένα λογαριασμό στην Plus500 και εξασκηθείτε δωρεάν, με εικονικά χρήματα, στις συναλλαγές σε spreads συναλλαγματικών ισοτιμιών, χρηματιστηριακών δεικτών και εμπορευμάτων

Αν το σύστημα που χρησιμοποιείτε για τις ενδοσυνεδριακές συναλλαγές σας περιλαμβάνει την εξέταση ωριαίων διαγραμμάτων τιμών, ελέγξτε επίσης και τα διαγράμματα 4 ή 6 ωρών και τα ημερήσια διαγράμματα ώστε να έχετε μια ευρύτερη εικόνα. Ποια είναι η γενική κατεύθυνση της ισοτιμίας νομισμάτων που σας ενδιαφέρει; Μήπως τα μεγαλύτερης διάρκειας διαγράμματα κατευθύνονται χαμηλότερα όταν εσείς αποφασίζετε να τοποθετήσετε μια εντολή αγοράς; Ίσως θα πρέπει να επανεξετάσετε τη θέση σας.

Βέβαια, μπορείτε να κερδίσετε χρήματα και στις διορθώσεις. Αν η ισοτιμία πλησίασε μια γραμμή αντίστασης και η γενική κατεύθυνση είναι ανοδική, μπορείτε να ανοίξετε μια θέση πώλησης καθώς η ισοτιμία πλησιάζει τη γραμμή αντίστασης και να κερδίσετε από την αναπήδηση της σε αυτήν. Αλλά ας θυμόμαστε δύο πράγματα:

Πρώτον, μπορεί να συμβεί μια διάσπαση της αντίστασης. Ίσως η συναλλαγματική ισοτιμία έχει αρκετή ορμή για να διασχίσει αυτή τη φορά τη γραμμή αντίστασης. Αν η γενική κατεύθυνση δείχνει υψηλότερα, δεν θα θέλατε να είστε ο μόνος αντιρρησίας, καθώς η συναλλαγή σας θα αποδειχθεί ζημιογόνα.

Δεύτερον, οι διορθώσεις είναι μικρότερες. Οι διασπάσεις είναι συνήθως ισχυρότερες από ότι οι διορθώσεις. Πολλοί traders χρησιμοποιούν τις γραμμές Fibonacci ώστε να μετρήσουν τη δυναμική της διόρθωσης. Χρησιμοποιώντας αυτή τη θεωρία, μια διόρθωση αντιστοιχεί σε ποσοστό 38,2%, 50% ή 61,2% της κίνησης, ενώ μια διάσπαση έχει μια μεγαλύτερη δυναμική για να καλύψει το 100% του προηγούμενου εύρους, σύμφωνα με την ίδια θεωρία.

Φυσικά, μια διάσπαση μπορεί να αποδειχθεί ψευδής, οπότε πιθανόν να μην αποφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για την αντιμετώπιση των ψευδών διασπάσεων. Σε πολλές περιπτώσεις, μια προκαταρκτική ψευδής διάσπαση είναι μια προετοιμασία για μια μεγάλη κίνηση. Η ευρύτερη μακροπρόθεσμη τάση έχει περισσότερες πιθανότητες να επικρατήσει τελικά.

Το να προσπαθήσετε να αποδειχθείτε εξυπνότερος από τις αγορές μπορεί να ακούγεται τολμηρό και μπορεί να κάνει μεγάλη εντύπωση στους φίλους σας, αλλά δεν πρόκειται ποτέ να καυχηθείτε σε αυτούς, αν η στρατηγική σας καταλήξει να είναι ζημιογόνα.

Πλάγια κίνηση

Όταν το ζεύγος νομισμάτων της επιλογής σας πραγματοποιεί συναλλαγές κινούμενο πλαγίως δεν υπάρχει καμία τάση, οπότε και οι δύο κατευθύνσεις μπορεί να λειτουργήσουν. Και στην περίπτωση αυτή, είναι σημαντικό να ρίξει κανείς μια ακόμη ματιά και να προσπαθήσει να προσδιορίσει εάν αναδύεται κάποια νέα κατεύθυνση, είτε προς τα επάνω είτε προς τα κάτω.

Μήπως πρόσφατα η ισοτιμία πραγματοποιούσε συναλλαγές σε ένα ανοδικό ή καθοδικό κανάλι τάσης εντός του τρέχοντος εύρους τιμών; Ποιες ειδήσεις υπάρχουν για τα εν λόγω νομίσματα; Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να προκύψει μια πιθανή κατεύθυνση, κάτι που θα μπορούσατε να αντιληφθείτε και να επωφεληθείτε από αυτό.

Τα επίπεδα εύρη συναλλαγών δεν διαρκούν για πάντα. Η ισοτιμία τελικά θα διασπάσει το οριζόντιο κανάλι και αν κάνετε μια λεπτομερέστερη ανάλυση θα μπορέσετε ίσως να βρείτε τη σωστή κατεύθυνση.

Relevant news