Πότε η Κίνα θα ξεπεράσει την Αμερική;
Κάνετε τη δική σας πρόβλεψη για το πότε η κινεζική οικονομία θα γίνει το νο.1 παγκοσμίως
Η Κίνα ξεπέρασε το 2010 την Ιαπωνία και έγινε η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, αλλά πότε άραγε θα καταστεί η πρώτη; Το παρακάτω διαδραστικό γράφημα του Economist σας επιτρέπει να κάνετε τις δικές σας προβλέψεις. Οι σχετικές διαδρομές του ΑΕΠ σε όρους δολαρίων σε Κίνα και σε Αμερική δεν εξαρτώνται μόνο από τους πραγματικούς ρυθμούς ανάπτυξης, αλλά και από τον πληθωρισμό και τη συναλλαγματική ισοτιμία του γουάν έναντι του δολαρίου.
Ανοίξτε ένα λογαριασμό στην Plus500 και εξασκηθείτε δωρεάν, με εικονικά χρήματα, στις συναλλαγές σε spreads συναλλαγματικών ισοτιμιών, χρηματιστηριακών δεικτών και εμπορευμάτωνΚατά την τελευταία δεκαετία η αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ ήταν κατά μέσο όρο 10,5% ετησίως στην Κίνα και 1,7% στην Αμερική. Ο πληθωρισμός στις δυο χώρες ήταν κατά μέσο όρο 3,8% και 2,2% αντίστοιχα. Από τότε που το Πεκίνο εγκατέλειψε τη πρόσδεση του γουάν στο δολάριο το 2005, το γουάν ανατιμάται 4,2% κατά μέσο όρο ετησίως. Η καλύτερη εικασία του Economist για την επόμενη δεκαετία είναι ότι η ετήσια πραγματική αύξηση του ΑΕΠ θα είναι κατά μέσο όρο 7,75% στην Κίνα και 2,5% στην Αμερική, τα ποσοστά πληθωρισμού θα είναι κατά μέσο όρο 4% και 1,5% αντίστοιχα, και το γουάν θα ανατιμάται κατά 3% ετησίως.
Αν συνδυάσει κανείς αυτούς τους αριθμούς, η Κίνα αναμένεται να ξεπεράσει την Αμερική το 2019. Αλλά αν ο πραγματικός ρυθμός ανάπτυξης της Κίνας επιβραδύνεται και ο ετήσιος μέσος όρος ανάπτυξης είναι μόνον 5%, τότε (αφήνοντας τις άλλες υποθέσεις αμετάβλητες) η Κίνα θα γίνει νούμερο ένα το 2022. Μπορείτε να βάλετε τα δικά σας στοιχήματα.
πηγή: Economist
Relevant news
Χρονικά περιθώρια και trading
Τα πλεονεκτήματα της χρήσης μεγαλύτερων χρονικών πλαισίων στις συναλλαγές forex Όπως αφέθηκε να εννοηθεί σε…
Χρυσός: θετικές προοπτικές, παρά την υποχώρηση
Αγοραστές χρυσού οι κεντρικές τράπεζες των αναδυόμενων οικονομιών Ανακοινώθηκε πρόσφατα πως η Τράπεζα του Μεξικού,…
Χώρες με μεγάλης διάρκειας αποθέματα πετρελαίου
Οι δέκα μεγαλύτερες πετρελαϊκές υπερδυνάμεις του μακρινού μέλλοντος Υπάρχουν σήμερα πενήντα χώρες που παράγουν πάνω…
Υποβάθμιση της Κύπρου από τη Fitch
Κατά τρεις βαθμίδες υποβαθμίζεται η πιστοληπτική ικανότητα της Κύπρου λόγω έκθεσης της οικονομίας της στην…
υποφέρετε από «παράλυση λόγω ανάλυσης»;
Η υπερβολική τεχνική ανάλυση της αγοράς μπορεί να βλάψει σοβαρά τις συναλλαγές σας Η «παράλυση…
Χάνει την αξιολόγηση “Α” η Κύπρος
Υποβάθμιση σε Baa1 της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου από τη Moody’s Κατά δύο βαθμίδες, σε…