μύθοι για τα στοιχήματα σε spreads τιμών

μύθοι και αλήθειες για τα στοιχήματα σε spreads στις χρηματοοικονομικές αγορές

μύθοι και αλήθειες για τα στοιχήματα σε spreads στις χρηματοοικονομικές αγορέςΥπάρχει μια ευρέως διαδεδομένη αρνητική άποψη για τα στοιχήματα σε spreads τιμών χρηματοοικονομικών προϊόντων. Δυστυχώς, οι διάφορες φήμες έχουν πολλές φορές διογκωθεί από τα μέσα ενημέρωσης και το διαδίκτυο. Ως αποτέλεσμα της αρνητικής αυτής άποψης, πολλοί είναι εκείνοι που αποφασίζουν να μην εξετάσουν τα στοιχήματα σε spreads τιμών ως μια εναλλακτική λύση, πόσο μάλλον ως μια πραγματική ευκαιρία να αυξήσουν το τρέχον εισόδημα τους ή ακόμη, σε ορισμένες περιπτώσεις, να το πολλαπλασιάσουν. Ως εκ τούτου, πιστεύουμε ότι θα πρέπει να επιχειρήσουμε να καταρρίψουμε μερικούς μύθους που φαίνεται να κυκλοφορούν και να αναφέρονται εδώ και εκεί, οι οποίοι, κατά κύριο λόγο, έχουν ξεκινήσει από ανθρώπους που δεν ξέρουν τίποτα για το θέμα αυτό και είναι απίστευτα ανίδεοι.

Ανοίξτε ένα λογαριασμό στην Plus500 και εξασκηθείτε δωρεάν, με εικονικά χρήματα, στις συναλλαγές σε spreads συναλλαγματικών ισοτιμιών, χρηματιστηριακών δεικτών και εμπορευμάτων

ανοίξτε ένα λογαριασμό στην eToro και εξασκηθείτε δωρεάν, με εικονικά χρήματα, στις συναλλαγές σε spreads συναλλαγματικών ισοτιμιών, χρηματιστηριακών δεικτών και εμπορευμάτων

τα στοιχήματα σε spreads τιμών είναι πολύ περίπλοκα, απλά δεν τα καταλαβαίνω!

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι πολύ απλά δεν έχετε αφιερώσει αρκετό χρόνο ή δεν έχετε την υπομονή να τα κατανοήσετε πλήρως. Τα στοιχήματα σε spreads τιμών δεν είναι τόσο δύσκολα όσο πιστεύουν μερικοί, στην πραγματικότητα είναι ανησυχητικά εύκολα. Μην σας φοβίζει η εξειδικευμένη ορολογία που διαβάζετε στις εφημερίδες. Τα στοιχήματα σε spreads τιμών είναι πιο εύκολα από όσο ακούγεται.

Τα στοιχήματα σε spreads είναι κάτι που ο κάθε κερδοσκόπος θα πρέπει να γνωρίζει, ειδάλλως, δεν μπορείτε καν να αρχίσετε να καταλαβαίνετε τι χάνετε. Ίσως να ακουστεί ακραίο, αλλά όσοι συνεχίζουν να χρησιμοποιούν αποκλειστικά τους παραδοσιακούς χρηματιστές ζουν στο χρηματοοικονομικό Μεσαίωνα, στερώντας τους εαυτούς τους από πολύ περισσότερες ευκαιρίες για να κερδίσουν σημαντικά κέρδη.

κανένας δεν κερδίζει στα στοιχήματα σε spreads τιμών!

Αν πράγματι συνέβαινε αυτό, τότε κανένας δεν θα το έκανε, τουλάχιστον όχι κάποιος από τους μεγάλους θεσμικούς επενδυτές. Εάν κάποιοι δεν κέρδιζαν σημαντικά χρήματα, τότε δεν θα υπήρχε μια αγορά για τα στοιχήματα σε spreads, πόσο μάλλον μια αγορά που αναπτύσσεται με ένα απίστευτο ρυθμό. Θα πρέπει να υπάρχουν τόσο κερδισμένοι όσο και χαμένοι, αλλιώς η όλη ιδέα δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει. Οι τρέχουσες εκτιμήσεις δείχνουν ότι περίπου το 90% των ατόμων που «παίζουν» (χρησιμοποιούμε τον όρο με επιφύλαξη) στις αγορές στοιχημάτων σε spreads χάνουν τα κεφάλαια που έχουν καταθέσει ή κλείνουν τους λογαριασμούς τους εντός 3 μηνών. Το θέμα είναι ότι το 90% των ανθρώπων που εμπλέκονται με τα στοιχήματα σε spreads, το κάνουν να έχουν χωρίς κανένα πραγματικό σχέδιο. Απλά ρίχνουν τυφλά τα χρήματά τους σε κάτι που φαίνεται να πηγαίνει προς τα πάνω ή προς τα κάτω (ως επί το πλείστον προς τα πάνω) και ανόητα πιστεύουν ότι, αν βρεθούν να χάνουν χρήματα, η τάση θα αντιστραφεί και έτσι προσθέτουν περισσότερα χρήματα, ή κάνουν συναλλαγές προς την αντίθετη κατεύθυνση. Αυτό από μόνο του είναι μια πραγματικά αποτελεσματική στρατηγική για την επίτευξη ζημιών. Υπάρχουν τρόποι για αυτό που ονομάζεται «hedging», αλλά μην το κάνετε στα τυφλά για να ανακτήσετε μια ζημιά. Όσοι «παίζουν» στα τυφλά πολύ σύντομα συνειδητοποιούν ότι έχουν χάσει την αρχική τους κατάθεση, επιστρέφουν στο μπαρ ή στη καφετέρια και διαμαρτύρονται ότι έπεσαν θύμα απάτης.

Αυτό είναι το σημείο που το όλο θέμα γίνεται ενδιαφέρον. Εξετάζοντας το γεγονός ότι το υψηλότερο ποσοστό όλων εκείνων που συμμετέχουν στα στοιχήματα σε spreads χάνουν τις καταθέσεις τους, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι το 10% των «παικτών» που δεν τις χάνουν στη πράξη κερδίζει όλα αυτά τα χρήματα που χάνει το υπόλοιπο 90%. Ακούγεται πολύ εξοντωτικό και σκληρό, και μάλλον δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να το χαρακτηρίσει κανείς, αλλά πρόκειται απλά για μια κατάσταση που κάποιοι (οι λίγοι) απλώς επωφελούνται επειδή κάποιοι άλλοι (οι περισσότεροι) χάνουν. Αν κερδοσκοπείτε και κερδίζετε, αυτό γίνεται επειδή ανήκετε στο 10% εκείνων που έχουν μια πραγματική στρατηγική συναλλαγών και δεν στηρίζονται απλά στην εύνοια της θεάς Τύχης.

ανοίξτε ένα λογαριασμό στην eToro και εξασκηθείτε δωρεάν, με εικονικά χρήματα, στις συναλλαγές σε spreads συναλλαγματικών ισοτιμιών, χρηματιστηριακών δεικτών και εμπορευμάτων

πρόκειται για συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) και δικαιώματα προαίρεσης (options)

Λάθος! Υπάρχουν κάποιες ομοιότητες, αλλά δεν πρόκειται καθόλου για συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ή συμβόλαια δικαιωμάτων προαίρεσης, αυτά  είναι πολύ διαφορετικά πράγματα. Για παράδειγμα, για να επενδύσει κανείς στις αγορές futures και options χρειάζεται πάρα πολλά χρήματα και καλή γνώση των χαρακτηριστικών αυτών των αγορών. Ορισμένοι που έχουν σημειώσει μεγάλη επιτυχία στα χρηματοοικονομικά στοιχήματα σε spreads έχουν μερικές φορές μετακινηθεί στα futures και στα Options, καθώς υπάρχει κάποια ομοιότητα, με την έννοια ότι είναι και εκείνα εξαιρετικά μοχλευμένα, με αποτέλεσμα να μπορείτε να κερδίσετε χρήματα όταν η τιμή ανεβαίνει ή υποχωρεί. Αυτό είναι όλο! Τα futures και ειδικότερα τα options είναι εξαιρετικά πολύπλοκα και οι αρχάριοι θα πρέπει να αποθαρρυνθούν από τη χρήση τους αν πρώτα δεν αποκτήσουν σημαντική εμπειρία στην έννοια της μόχλευσης, ανεξάρτητα από το ποσό των χρημάτων που μπορεί να έχουν τώρα για να ξεκινήσουν τις συναλλαγές σε αυτά.

find us on facebook medium

Πρέπει να επισημανθεί, επίσης, ότι οι τιμές των στοιχημάτων σε spreads τιμών χρηματοοικονομικών προϊόντων συνήθως συνδέονται με εκείνες της αγοράς futures και options για τη συγκεκριμένη μετοχή ή δείκτη. Έτσι στην πραγματικότητα έχετε πρόσβαση στο καλύτερο και από τους δύο κόσμους. Την εν δυνάμει κερδοφορία των futures και options, αλλά χωρίς τα τεράστια κεφάλαια σε μετρητά που απαιτούνται για τις συναλλαγές σε αυτά.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι, επειδή τις περισσότερες φορές οι εταιρείες που προσφέρουν στοιχήματα σε spreads συνδέουν τις τιμές που προσφέρουν με εκείνες των προθεσμιακών αγορών, οι τιμές που βλέπετε να προσφέρονται είναι κάπως εκτός συγχρονισμού με τους πραγματικούς δείκτες ή τις μετοχές.

πρέπει να είστε ήδη πλούσιοι για να ξεκινήσετε

Ίσως αυτό να ίσχυε όταν ξεκίνησαν τα στοιχήματα σε spreads, αλλά δεν είναι σίγουρα αληθές τώρα. Μπορείτε να ανοίξετε ένα λογαριασμό με μικροποσά της τάξης των €100 ή και μικρότερα. Τώρα βέβαια δεν θα πρέπει να αναμένεται πως τα ποσά αυτά θα σας κάνουν πλούσιους, όσο καλές συναλλαγές και αν κάνετε. Εκείνο που θα μπορέσετε να πετύχετε στοιχηματίζοντας με μικρά ποσά είναι να μάθετε πως να κάνετε συναλλαγές. Για το λόγο αυτό, όταν αποφασίσετε να ανοίξετε ένα λογαριασμό, καταθέστε το ελάχιστο δυνατό ποσόν για αρχή.

Όταν αρχίσετε να αποδεικνύετε στον εαυτό σας ότι έχετε τις τεχνικές και τη γνώση για να μάθετε πως να κάνετε συναλλαγές, τότε και μόνο τότε θα πρέπει να σκεφτείτε να προσθέσετε επιπλέον χρήματα στο λογαριασμό σας. Μόνο όταν, δηλαδή, θα έχετε αποδείξει στον εαυτό σας ότι μπορείτε να κάνετε τακτικά κερδοφόρες συναλλαγές. Μέχρι εκείνο το σημείο, απλά χρησιμοποιήστε τα αρχικά €100 (ή οποιοδήποτε άλλο ελάχιστο όριο πρώτης κατάθεσης). Μην προσπαθήσετε να τρέξετε πριν μάθετε να περπατάτε. Πριν ακόμη αρχίσετε τις συναλλαγές με πραγματικά χρήματα, οι περισσότερες εταιρείες σας δίνουν τη δυνατότητα χρήσης της πλατφόρμας συναλλαγών τους με εικονικά χρήματα για να εξοικειωθείτε με το περιβάλλον των αγορών. Θα πρέπει, ωστόσο, πρώτα να μάθετε τις τεχνικές και να μελετήσετε τις αγορές προτού καν αρχίσετε ακόμη και τις εικονικές συναλλαγές σε αυτές.

είναι λίγοι εκείνοι που στοιχηματίζουν σε spreads τιμών!

Ανοησίες. Μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπάρχουν πάνω από 50.000 άνθρωποι που έχουν ένα λογαριασμό στοιχημάτων σε spreads σε κάποια από τις εταιρείες που προσφέρουν τέτοια στοιχήματα. Επιπλέον, ολοένα και περισσότερες εταιρείες δραστηριοποιούνται στην αγορά αυτή κάθε μήνα. Η αγορά στοιχημάτων σε spreads ανθεί. Αυτό ίσως να οφείλεται στο γεγονός ότι, λόγω των πρόσφατων οικονομικών εξελίξεων, κάποιοι συνειδητοποιούν ότι οι θεσμικοί επενδυτές δεν έκαναν και τόσο καλά τη δουλειά τους και να πιστεύουν ότι μπορούν να εξουσιοδοτήσουν τους εαυτούς τους να επιλέγουν τις επενδύσεις τους μόνοι τους. Επίσης, υπάρχουν όλο και περισσότερα άρθρα σχετικά με τα στοιχήματα σε spreads στον τύπο και στο διαδίκτυο, έτσι ώστε πολλές από τις αρνητικές φήμες αρχίζουν να διαλύονται. Επιπλέον, πρόκειται για μια μέθοδο με την οποία μπορεί κανείς να κερδίσει χρήματα από τις αγορές, τόσο όταν αυτές ανεβαίνουν όσο και όταν υποχωρούν!

αν είναι τόσο εύκολο, γιατί δεν το κάνει ο καθένας;

Το γεγονός είναι ότι αρκετοί άνθρωποι ήδη το κάνουν. Απλά πολλοί από αυτούς δεν το διαφημίζουν, κυρίως εξαιτίας των λόγων που αναφέρθηκαν προηγουμένως. Αποδείξετε στον εαυτό σας ότι μπορείτε καταρχήν να το κάνετε, χρησιμοποιώντας έναν εικονικό λογαριασμό διαπραγμάτευσης, πριν προχωρήσετε σε μια μικρή αρχική κατάθεση σε μία από τις εταιρείες στοιχημάτων σε spreads. Μόνο όταν έχετε νιώσει εντελώς άνετα, με αυτοπεποίθηση και όταν θα έχετε επιτύχει κερδοφόρες συναλλαγές θα μπορείτε να περηφανευτείτε στους φίλους σας για την ενασχόληση σας αυτή.

Ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας σας σε αυτό το παιχνίδι είναι η στάση σας όταν κερδίζετε και όταν χάνετε χρήματα, και είναι απολύτως βέβαιο ότι θα σας συμβούν και τα δύο. Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεστε είναι ένα μέλος της οικογένειας σας ή οι στενοί σας φίλοι να σας ρωτούν πως τα πηγαίνετε, και εσείς να απαντάτε ότι έχετε χάσει σε μερικές συναλλαγές σας. Η αρνητικότητα τους και μόνο θα πλήξει και την δική σας αυτοπεποίθηση. Ίσως, στη περίπτωση αυτή, να είναι προτιμότερο να κρατήσετε κλειστό το στόμα σας…

Όταν οι φίλοι και οι γνωστοί σας δουν να οδηγείτε το καινούργιο αστραφτερό σας αυτοκίνητο που αγοράσατε με μετρητά, τότε ίσως τους εξηγήσετε το πως τα καταφέρατε. Μην εκπλαγείτε όμως, αν ακόμα και τότε δεν το πιστέψουν. Θυμηθείτε, οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι υπάρχει μόνον ένας τρόπος για να κερδίσουν χρήματα και αυτός είναι να έχουν μια δουλειά που δεν τους αρέσει και να διαμαρτύρονται για αυτό σε ολόκληρη τη ζωή τους.

ανοίξτε ένα λογαριασμό στην eToro και εξασκηθείτε δωρεάν, με εικονικά χρήματα, στις συναλλαγές σε spreads συναλλαγματικών ισοτιμιών, χρηματιστηριακών δεικτών και εμπορευμάτων

Relevant news