θεμελιώδης ανάλυση και trading

ορισμένες φορές τα θεμελιώδη δεδομένα αξίζουν της προσοχής των traders

ορισμένες φορές τα θεμελιώδη δεδομένα αξίζουν της προσοχής των tradersΩς συναλλασσόμενος στις αγορές, μπορεί να ακούσετε από κάποιους ότι δεν πρέπει να δίνετε ιδιαίτερη σημασία στη θεμελιώδη ανάλυση, καθώς αυτή έχει μόνον εφαρμογή σε μακροπρόθεσμη βάση, και δεν σας λεει πολλά πράγματα για τις βραχυπρόθεσμες κινήσεις που αναζητάτε στο trading. Αυτό ισχύει σε ένα βαθμό, αλλά η θεμελιώδης και η τεχνική ανάλυση δεν αλληλοαποκλείονται, και τα θεμελιώδη έχουν να κάνουν με το πού τιμή μιας μετοχής θα πρέπει να βρεθεί όταν, με το πλήρωμα του χρόνου, όλοι οι υπόλοιποι θα έχουν πια καταλάβει εκείνο που εσείς είχατε ανακαλύψει νωρίτερα.

Ανοίξτε ένα λογαριασμό στην Plus500 και εξασκηθείτε δωρεάν, με εικονικά χρήματα, στις συναλλαγές σε spreads συναλλαγματικών ισοτιμιών, χρηματιστηριακών δεικτών και εμπορευμάτων

ανοίξτε ένα λογαριασμό στην eToro και εξασκηθείτε δωρεάν, με εικονικά χρήματα, στις συναλλαγές σε spreads συναλλαγματικών ισοτιμιών, χρηματιστηριακών δεικτών και εμπορευμάτων

Αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να παρακολουθείτε τα θεμελιώδη της κάθε μετοχής που κάνετε συναλλαγές, ή να τα αναζητήσετε στους δικτυακούς τόπους που εμπιστεύεστε, ακριβώς για να βεβαιωθείτε ότι δεν πρόκειται να αντιμετωπίσετε μια ξαφνική έκπληξη από ένα σημαντικό πρόβλημα της εταιρείας. Τα θεμελιώδη, βασικά, μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε τις υποκείμενες τάσεις στις οποίες μπορούμε προβάλουμε τη τεχνική πλευρά της ανάλυσης μας.

Η τεχνική ανάλυση έχει να κάνει με το χρονισμό των συναλλαγών μας, και θα πρέπει να την στηρίζουμε σε μια υγιή βάση μιας μετοχικής αξίας. Πολύ συχνά, η τεχνική ανάλυση μπορεί να εντοπίσει μια τάξη στον χαοτικό τρόπο που κινείται μια τιμή, ή ίσως και ένα σχηματισμό. Δεν ωφελεί, όμως, να επιχειρηθεί μια επιστημονική της προσέγγιση και, αν περιμένει κανείς να βρει τις τέλειες λύσεις για την πρόβλεψη του μέλλοντος, απλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Είναι, ωστόσο, γεγονός ότι μπορούμε να εντοπίσουμε και να μετρήσουμε τις αντιδράσεις των ανθρώπων στις διακυμάνσεις των τιμών, και ως εκ τούτου να προβάλουμε στο μέλλον, αν και κάπως ατελώς, ποια περιμένουμε να είναι η αντίδραση των τιμών σε αυτές.

το συνηθισμένο πρόβλημα με τα θεμελιώδη

Υπάρχει, εδώ και πολλά χρόνια, μια συνεχιζόμενη συζήτηση μεταξύ των traders σχετικά με την αξία της θεμελιώδους ανάλυσης. Δεν αμφισβητείται το γεγονός ότι η τεχνική ανάλυση αποτελεί τη βάση για τη λήψη των αποφάσεων των traders, ενώ και ο ίδιος ο Charles Dow έκανε κάποια σχόλια, στο τέλος του 19ου  αιώνα, τα οποία περιελάμβαναν την τεχνική ανάλυση. Ωστόσο, ο ίδιος αναγνώριζε, επίσης, την αξία των θεμελιωδών μεγεθών.

Οι τιμές που βλέπετε σε ένα διάγραμμα δεν σας λένε πολλά για την υποκείμενη αξία της μετοχής. Αυτό που κάνει η θεμελιώδης ανάλυση είναι να σας υποδείξει ποια θα έπρεπε να είναι η τιμή. Ωστόσο, αν παρατηρήσει κανείς μια και μόνο ημερήσια διακύμανση στις τιμές των μετοχών, μπορεί να δει ότι κινούνται πολύ γρήγορα ώστε να δικαιολογείται οποιαδήποτε μεταβολή της βασικής αξίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον η θεμελιώδης ανάλυση δεν δίνει τις απαντήσεις που χρειάζεται εκείνος που αναζητά κέρδη σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό είναι το πρόβλημα με τη θεμελιώδη ανάλυση όσον αφορά τους traders.

Ωστόσο, πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να ρίχνει κανείς μια ματιά στα θεμελιώδη μεγέθη, καθώς με καλά θεμελιώδη θα ξέρει πως μια εταιρία δεν πρόκειται, πιθανότατα, να κάνει κάτι αναπάντεχο που θα σας βρει απροετοίμαστους.

ανοίξτε ένα λογαριασμό στην eToro και εξασκηθείτε δωρεάν, με εικονικά χρήματα, στις συναλλαγές σε spreads συναλλαγματικών ισοτιμιών, χρηματιστηριακών δεικτών και εμπορευμάτων

Relevant news