ευρώ δύο ταχυτήτων;

πέντε λόγοι για τους οποίους η ιδέα μιας Ευρώπης δύο ταχυτήτων είναι ένα ανέκδοτο

πέντε λόγοι για τους οποίους η ιδέα μιας Ευρώπης δύο ταχυτήτων είναι ένα ανέκδοτοΜια παράξενη ιστορία ήρθε σήμερα στην επιφάνεια: η Γαλλία και η Γερμανία υποτίθεται ότι συζητούν το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός πυρήνα της Ευρώπης στον οποίο θα συμμετέχουν μόνον οι πλούσιες χώρες. Αντίο Ελλάδα και άλλες υπερχρεωμένες χώρες των PIIGS! Όσο και αν σε Παρίσι και Βερολίνο θα θέλανε να πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μια δική τους Ευρωζώνη μόνο με τις ισχυρές χώρες, η ιδέα αυτή είναι αστεία για πολλούς λόγους, πέντε από τους οποίος αναφέρουμε στη συνέχεια.

Ανοίξτε ένα λογαριασμό στην Plus500 και εξασκηθείτε δωρεάν, με εικονικά χρήματα, στις συναλλαγές σε spreads συναλλαγματικών ισοτιμιών, χρηματιστηριακών δεικτών και εμπορευμάτων

Τελικά, φαίνεται πως οι ηγέτες της Ευρωζώνης εξακολουθούν να πιστεύουν ότι το πρόβλημα τους είναι το “χρέος” ορισμένων χωρών. Δεν είναι αυτό το πρόβλημα, αλλά το ελαττωματικό νομισματικό σύστημα της Ευρώπης.

συναλλαγές σε CFD forex, ελληνικών και ξένων μετοχών, χρηματιστηριακών δεικτώνETF και διαφόρων εμπορευμάτων με τη πλατφόρμα της Plus500 στα ελληνικά!

Relevant news