Η Ρωσία αναβιώνει τον Ψυχρό Πόλεμο με τις ΗΠΑ

Η Ρωσία προειδοποιεί τις ΗΠΑ ότι αν επιθυμούν μια αντιπαράθεση θα την έχουν σε όλα τα μέτωπα

putinΜετά από έναν ολόκληρο χρόνο ενεργού συμμετοχής της Ρωσίας στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας, στο πλευρό του Σύρου Προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ, η Μόσχα πλέον ανταγωνίζεται και προκαλεί τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ σε όλα σχεδόν τα πεδία πιθανής αντιπαράθεσης. Χωρίς αμφιβολία, οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης βρίσκονται στο χειρότερο σημείο που έχουν βρεθεί ποτέ, από την εποχή της κορύφωσης του Ψυχρού Πολέμου και μετά. Ο Ρώσος αντιστράτηγος ε.α. Evgeny Buzhinsky είπε πρόσφατα στο BBC ότι η Ρωσία θεωρεί την Δύση ως εμπόλεμο αντίπαλο, αναφέροντας ως ενδεικτικές της επιθετικότητας της Δύσης τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας λόγω προσάρτησης της Κριμαίας και τον αποκλεισμό της ρωσικής παραολυμπιακής ομάδας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ριο.

Ανοίξτε ένα λογαριασμό στην Plus500 και εξασκηθείτε δωρεάν, με εικονικά χρήματα, στις συναλλαγές σε spreads συναλλαγματικών ισοτιμιών, χρηματιστηριακών δεικτών και εμπορευμάτων

Ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά σε κάποια ρωσικά «επιτεύγματα» κατά τους τελευταίους 1-2 μήνες:

Πραγματοποιείστε συναλλαγές CFD σε μετοχές (και ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ), δείκτες, εμπορεύματα και ισοτιμίες
Ανοίξτε ΤΩΡΑ έναν δωρεάν δοκιμαστικό λογαριασμό στη Plus500
(υπάρχει κίνδυνος για το κεφάλαιό σας)

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τα ελεγχόμενα από το καθεστώς Πούτιν ρωσικά ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων το TV Zvezda, ένα τηλεοπτικό κανάλι που ανήκει στο Υπουργείο Αμύνης της Ρωσίας, έχουν αρχίσει να κάνουν εικασίες ότι μια κλιμάκωση των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να οδηγήσει σε επικείμενο πυρηνικό πόλεμο με την Δύση.

Πρόσφατα, ένας Ρώσος μετεορολόγος του κρατικού τηλεοπτικού καναλιού Rossiya-24 περιέγραψε τους τρόπους με τους οποίους ένα ρωσικό πυρηνικό πλήμα στη Νεμπράσκα θα μπορούσε να προκαλέσει τη στρατηγική παράλυση των τηλεπικοινωνιών στις ΗΠΑ, στον Καναδά και στο Μεξικό.

Το ρωσικό Υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων ανακοίνωσε ότι 40 εκατομμύρια πολίτες θα λάβουν μέρος σε μια «άσκηση πυρασφάλειας», κάτι που για την κοινή γνώμη παραδοσιακά σημαίνει προληπτικά μέτρα για το ενδεχόμενο ενός πυρηνικού πολέμου.

«Φυσικά υπάρχει μια αντίδραση. Από την οπτική γωνία της Ρωσίας, από την οπτική γωνία του Πούτιν, πρόκειται για μια πλήρους κλίμακας αντιπαράθεση σε όλα τα μέτωπα», δήλωσε στο BBC ο απόστρατος στρατηγός Evgeny Buzhinsky και πρόσθεσε ότι «Αν επιθυμείτε μια αντιπαράθεση, θα την έχετε. Αλλά δεν θα είναι μια αντιπαράθεση που δεν θα βλάψει τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών. Αν επιθυμείτε μια αντιπαράθεση, θα έχετε μια αντιπαράθεση σε όλα τα μέτωπα».

Πραγματοποιείστε συναλλαγές CFD σε μετοχές (και ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ), δείκτες, εμπορεύματα και ισοτιμίες
Ανοίξτε ΤΩΡΑ έναν δωρεάν δοκιμαστικό λογαριασμό στη Plus500
(υπάρχει κίνδυνος για το κεφάλαιό σας)

πηγές: Business Insider, The Daily Beast

Σχόλια μέσω Facebook

Relevant news