αποδόσεις εμπορευμάτων

ο περιοδικός πίνακας των αποδόσεων των εμπορευμάτων κατά τα τελευταία 10 χρόνια

periodic-table-of-commodity-returnsΣτην αρχή κάθε χρονιάς, η υπηρεσία U.S. Global Investors δημοσιεύει μια φανταστική οπτικοποίηση που ονομάζει Περιοδικό Πίνακα των Αποδόσεων των Εμπορευμάτων. Το 2015 ήταν μια ιστορικά κακή από κάθε άποψη χρονιά για τα εμπορεύματα. Οι πτωτικές τιμές των εμπορευμάτων συνδυάστηκαν με ένα ενδυναμωμένο αμερικανικό δολάριο και έπληξαν έντονα τις αγορές νομισμάτων, επιτρέποντας έτσι στο Bitcoin να κατακτήσει τον τίτλο του νομίσματος με τη καλύτερη απόδοση κατά τη περυσινή χρονιά. Χώρες με υψηλή εξάρτηση από τις εξαγωγές εμπορευμάτων, όπως ο Καναδάς, η Βραζιλία, η Ρωσία, το Μεξικό, η Αυστραλία, η Νορβηγία και η Νότιος Αφρική είδαν τα νομίσματα τους να σφυροκοπούνται σε σχέση με το αμερικανικό δολάριο.

Ανοίξτε ένα λογαριασμό στην Plus500 και εξασκηθείτε δωρεάν, με εικονικά χρήματα, στις συναλλαγές σε spreads συναλλαγματικών ισοτιμιών, χρηματιστηριακών δεικτών και εμπορευμάτων

periodic-table-of-commodity-returns

Συναλλαγές σε Μετοχές (και ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ), Δείκτες, Εμπορεύματα και Ισοτιμίες
Ανοίξτε ΤΩΡΑ ένα δωρεάν δοκιμαστικό λογαριασμό στο Plus500
(υπάρχει κίνδυνος για το κεφάλαιό σας)

Βασικά Μέταλλα: Το γεγονός ότι ο μόλυβδος ήταν το εμπόρευμα με τη καλύτερη επίδοση (-3,5%) κατά το 2015 δεν είναι ένα καλό σημάδι. Σε σύγκριση με τα άλλα βασικά μέταλλα, ωστόσο, όπως ο χαλκός (-26,1%), ο ψευδάργυρος (-26,5%), το αλουμίνιο (-17,8%) και το νικέλιο (-41,8%), ο μόλυβδος τα πήγε εξαιρετικά σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Πολύτιμα Μέταλλα: Ο χρυσός κρατήθηκε ως το πολύτιμο μέταλλο με τη καλύτερη σχετική επίδοση με μια υποχώρηση μόνο -10,4%. Τούτου λεχθέντος, ο χρυσός ξεκίνησε το 2016 με ένα μέχρι στιγμής καλό ράλι. Ο άργυρος, ο λευκόχρυσος και το παλλάδιο είχαν χειρότερες αποδόσεις το 2015, με απόδοση -11,8%, -26,1% και -29,4% αντίστοιχα.

Ενέργεια: Το εμπόρευμα με τη χειρότερη απόδοση το 2014 είχε τη δεύτερη χειρότερη απόδοση το 2015. Το πετρέλαιο υποχωρεί έντονα τα τελευταία δυο χρόνια, με αποδόσεις -45,6% και -30,5% αντίστοιχα. . Ακολουθούν άλλα ορυκτά καύσιμα, με το φυσικό αέριο (-19,1%) και τον γαιάνθρακα (-10,8%) να υποχωρούν και τα δύο το 2015.

Τρόφιμα: Το καλαμπόκι ήταν μεταξύ των «καλύτερων» σε απόδοση, καθώς υποχώρησε μόνο -9,6%. Το σιτάρι ταλαιπωρήθηκε κατά τη διάρκεια του 2015, υποχωρώντας τελικά κατά -20,3%.

Συναλλαγές σε Μετοχές (και ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ), Δείκτες, Εμπορεύματα και Ισοτιμίες
Ανοίξτε ΤΩΡΑ ένα δωρεάν δοκιμαστικό λογαριασμό στο Plus500
(υπάρχει κίνδυνος για το κεφάλαιό σας)

πηγή: USfunds.com

Relevant news