ιστορικό υψηλό για το ιαπωνικό νόμισμα

κερδοσκοπικές ανοδικές πιέσεις στην ισοτιμία του ιαπωνικού γεν έναντι του αμερικανικού δολαρίου

icon japan yen 031Το ιαπωνικό γεν κατέγραψε χθες το βράδυ ιστορικό υψηλό έναντι του δολαρίου καθώς οι επενδυτές προσδοκούν πως οι ιαπωνικές ασφαλιστικές εταιρείες θα χρειαστεί να επαναπατρίσουν κεφάλαια λόγω του τρομακτικού σεισμού 9 Ρίχτερ και του τσουνάμι που τον ακολούθησε προκαλώντας χιλιάδες θύματα και τεράστιες καταστροφές στη βορειοανατολικές ακτές της Ιαπωνίας. Το γεν έκανε νέο ιστορικό ενδοσυνεδριακό ρεκόρ στα 76,25 έναντι του δολαρίου, κατάφερε ωστόσο να διορθώσει στα 79,55.

Ανοίξτε ένα λογαριασμό στην Plus500 και εξασκηθείτε δωρεάν, με εικονικά χρήματα, στις συναλλαγές σε spreads συναλλαγματικών ισοτιμιών, χρηματιστηριακών δεικτών και εμπορευμάτων

συναλλαγές σε spreads της ισοτιμίας USD/JPY με τη καινοτόμο πλατφόρμα της eToro

jpy20110316

η διακύμανση της ισοτιμίας ιαπωνικού γεν/αμερικανικού δολαρίου τις τελευταίες ώρες

Ένας υψηλόβαθμος ιάπωνας αξιωματούχος δήλωσε χθες στο Reuters πως οι υπουργοί οικονομίας των χωρών του G7 θα πραγματοποιήσουν τηλεδιάσκεψη μέσα στην εβδομάδα για να συζητήσουν τις καταστροφές στην Ιαπωνία και τις συναλλαγματικές ισοτιμίες. Ο υπουργός οικονομίας της Ιαπωνίας Yoshihiko Noda δήλωσε πως η άνοδος του γεν είναι καθαρά κερδοσκοπική και δεν οφείλεται σε επαναπατρισμό κεφαλαίων των ασφαλιστικών εταιρειών, οι οποίες θα χρειαστούν, κατά την άποψη του, λιγότερα από 500 δισεκατομμύρια γεν (6 δις.δολάρια) για να καλύψουν τις ζημιές του σεισμού. Ο κ.Noda πρόσθεσε πως οι αγορές δείχνουν πως σταθεροποιούνται μετά την χθεσινή αυτή έξαρση της τιμής του γεν. Σήμερα, πράγματι, η ισοτιμία γεν/δολαρίου κινείται στη περιοχή των 79 γεν/δολάριο.

πηγή: Reuters

συναλλαγές σε spreads της ισοτιμίας USD/JPY με τη καινοτόμο πλατφόρμα της eToro

Relevant news