Στάση αναμονής των κινέζων επενδυτών χρυσού

Η προσωρινή υποχώρηση του «πυρετού για χρυσό» στη Κίνα αποδίδεται σε κατοχύρωση κερδών

Ανοίξτε ένα λογαριασμό στην Plus500 και εξασκηθείτε δωρεάν, με εικονικά χρήματα, στις συναλλαγές σε spreads συναλλαγματικών ισοτιμιών, χρηματιστηριακών δεικτών και εμπορευμάτων

Ενώ οι νομοθέτες των ΗΠΑ να συνεχίζουν να μην βρίσκουν λύση στην Ουάσιγκτον σχετικά με το ανώτατο όριο χρέους της χώρας, διατηρώντας τις αμφιβολίες για την αξιολόγηση της πιστοληπτικής της ικανότητας από τους διεθνείς οίκους, έχουν καταφέρει να επιτύχουν να εκτοξεύσουν τις τιμές του χρυσού στα ύψη, καθώς οι επενδυτές αναζητούν μια ασφαλή, υγιή και σταθερή εναλλακτική λύση στην αβεβαιότητα. Για μερικούς Κινέζους επενδυτές, ωστόσο, η πρόσφατη άνοδος των τιμών του χρυσού σε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ, έχει προκαλέσει την έξοδο τους από την αγορά.

Η Κίνα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος καταναλωτής χρυσού στον κόσμο και η αύξηση των τιμών έχει μεταβάλει το συνήθως πολύ ενθουσιώδες συναίσθημα της τοπικής αγοράς χρυσού. Κατά το περασμένο έτος, η φυσική ζήτηση για χρυσό στην Κίνα είχε φτάσει στα ύψη, με αποτέλεσμα μια αύξηση των εισαγωγών χρυσού κατά 500%. Οι αγορές ράβδων χρυσού, η βασική κινητήρια δύναμη των πωλήσεων, διπλασιάστηκε κατά το πρώτο τρίμηνο σύμφωνα με τα στοιχεία του 2010. Ωστόσο, τα καταστήματα λιανικής πώλησης χρυσού της Κίνας αναφέρουν ότι πολλοί από εκείνους τους επενδυτές που αγόρασαν στις αρχές του έτους επωφελούνται από τις πρόσφατες αυξήσεις των τιμών για να κατοχυρώσουν τα κέρδη τους.

find us on facebook medium

Πολλοί Κινέζοι επενδυτές αναφέρουν πλέον ότι σχεδιάζουν να αναλάβουν μια στάση αναμονής, επειδή η αύξηση των τιμών τους έχει αιφνιδιάσει. Ακόμη χειρότερα, δεν διαφαίνεται πως οι παράγοντες που υποστηρίζουν την άνοδο των τιμών είναι πιθανό να υποχωρήσουν κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον. Ακόμη και αν βρεθεί σύντομα μια λύση στο ζήτημα της οροφής χρέους των ΗΠΑ ή αν εξαφανιστούν οι διάφορες κρίσεις της Ευρωζώνης, ο πληθωρισμός παγκοσμίως θα συνεχίσει να αυξάνεται.

Η Κίνα προορίζεται να γίνει ο υπ’αριθμόν ένα καταναλωτής χρυσού παγκοσμίως και η πρόσφατη αυτή επιφυλακτικότητα των αγοραστών είναι απλώς ένα εμπόδιο προς την επίτευξη αυτού του στόχου. Οι περισσότεροι αναλυτές εξακολουθούν να πιστεύουν ότι οι επενδυτές χρυσού της Κίνας αξίζουν τη προσοχή μας και ότι το πρόσφατο ρεκόρ της τιμής του πολύτιμου μετάλλου θα καταφέρει να τους τρομάξει μόνο προσωρινά. Ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι η ζήτηση ενδέχεται να αυξηθεί κατά περίπου 20%, επειδή οι ​​Κινέζοι καταναλωτές εξακολουθούν να ανησυχούν για τον πληθωρισμό, ο οποίος αναμένεται να χτυπήσει το 6,4% τον Ιούνιο, θα βρεθεί δηλαδή σε υψηλά 3 ετών.

Relevant news