Δεκ 142011
 

οι προσδοκίες των αναλυτών της Morgan Stanley για τις μελλοντικές επιδόσεις των νομισμάτων

οι προσδοκίες των αναλυτών της Morgan Stanley για τις μελλοντικές επιδόσεις των νομισμάτωνΚαθώς οι μετοχές, εν μέσω μεγάλης οικονομικής αβεβαιότητας, παρουσιάζουν στασιμότητα, οι συναλλαγές σε ξένα νομίσματα θα μπορούσαν να προσφέρουν αυτή τη στιγμή περισσότερες συγκινήσεις. Το ευρώ χάνει αξία απότομα και ολόκληρη η Ευρώπη φαίνεται πως κατευθύνεται ολοταχώς προς μια ύφεση, ενώ οι επενδυτές συρρέουν στο ιαπωνικό γεν και στο αμερικανικό δολάριο. Αλλά αυτές δεν είναι τα μόνες ενδιαφέρουσες τάσεις της αγοράς συναλλάγματος σήμερα. Μια πρόσφατα δημοσιευμένη έκθεση της Morgan Stanley εξηγεί τι μπορούμε να περιμένουμε από το επόμενο έτος στην αγορά forex.

Δολάριο Ηνωμένων Πολιτειών (USD)

Προσδοκίες: θετικές

Οι αναλυτές της Morgan Stanley αναμένουν ότι το δολάριο «σε γενικές γραμμές θα ανατιμάται έναντι των νομισμάτων του G10 κατά το επόμενο έτος, με μόνη ίσως εξαίρεση το ιαπωνικό γεν» επειδή είναι «το καλύτερο υπάρχον ασφαλές καταφύγιο».

Το USD είναι ιστορικά ισχυρό σε κύκλους απομόχλευσης και κάτι τέτοιο είναι πιθανό να συμβεί σε παγκόσμιο επίπεδο, όχι μόνο στην Ευρώπη. Το μόνο εμπόδιο στην ισχύ του δολαρίου ΗΠΑ θα είναι πιθανότατα ένας νέο γύρος ποσοτικής χαλάρωσης (που αναμένεται μέχρι τα μέσα του 2012), αλλά ακόμη και αυτό θα έχει κατά πάσα πιθανότητα μια περιορισμένη επίδραση.

Ευρώ Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUR)

Προσδοκίες: αρνητικές

Περαιτέρω μειώσεις επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα συνοδεύσουν τη συνέχιση της κρίσης στην Ευρωζώνη το 2012. Και οι δύο αυτοί λόγοι συνηγορούν στο να θεωρείται από τη Morgan Stanley ότι η θέση πώλησης στην ισοτιμία EUR/USD θα είναι μια από τις κορυφαίες συναλλαγές της χρονιάς.

Η παγκόσμια απομόχλευση, θα επιδεινώσει τις καθοδικές πιέσεις για το ευρώ, ενώ η απουσία ανάπτυξης θα κάνει δύσκολη τη ζωή στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των χωρών της ζώνης του ευρώ.

Συνιστώμενη Δράση: Πώληση EUR/USD στο 1,3670. Τιμή-στόχος 1,2100

Γεν Ιαπωνίας (JPY)

Προσδοκίες: θετικές

Όπως και με το δολάριο ΗΠΑ, οι αναλυτές της Morgan Stanley αναμένουν ότι το γεν θα ανατιμηθεί σε ένα περιβάλλον αποστροφής προς τον κίνδυνο, ως ένα ασφαλές νομισματικό καταφύγιο. «Σε έναν κόσμο απομόχλευσης και της αβεβαιότητας, το ιαπωνικό γεν, με το συνεπές πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών της Ιαπωνία από το 1998 και μετά, θα πρέπει να επωφεληθεί από μια σταθερή ροή επαναπατρισμού κεφαλαίων». Αυτό θα διαρκέσει έως το 2013.

Ακόμα και οι παρεμβάσεις της Τράπεζας της Ιαπωνίας, η μόνη απειλή για την ενδυνάμωση του JPY, είναι απίθανο να έχουν στη πράξη ένα μακροπρόθεσμο αντίκτυπο στην ισχύ του γεν. Τα αποτελέσματα παρόμοιων κινήσεων, από το 2004 έως σήμερα, ήταν προσωρινά, ενώ δεν φαίνεται να υπάρχει πολιτική βούληση για ισχυρότερη παρεμβάσεις.

Συνιστώμενη Δράση: Αγορά Δικαιωμάτων Put σε GBP και Δικαιωμάτων Call σε JPY

Στοιχηματίστε στην ΑΝΟΔΟ ή στη ΠΤΩΣΗ Δεικτών, Μετοχών, Ισοτιμιών και Εμπορευμάτων
Συναλλαγές σε Δυαδικά Δικαιώματα (Binary Options) στο anyoption™
(υπάρχει κίνδυνος απώλειας του κεφαλαίου σας)

Λίρα Στερλίνα Ηνωμένου Βασιλείου (GBP)

Προσδοκίες: αρνητικές

Το υψηλό δημόσιο χρέος σε συνδυασμό με την απομόχλευση των καταναλωτικών και των κυβερνητικών δαπανών διαμορφώνουν αρνητικές προοπτικές για τη βρετανική στερλίνα, παρά την εμφανή δέσμευση του βρετανού υπουργού οικονομικών George Osborne για μέτρα λιτότητας.

Οι οικονομολόγοι της Morgan Stanley αναμένουν μια επέκταση της ποσοτικής χαλάρωσης από 125 σε 400 δισ.λίρες που θα αρχίζει το Φεβρουάριο ή ίσως και νωρίτερα. Οι ξένες επενδύσεις στα βρετανικά ομόλογα δείχνουν να βρίσκονται άνω της τάσης και είναι πιθανή μια μείωση των θέσεων αυτών.

Συνιστώμενη Δράση: Πώληση GBP/USD στο 1,5830. Τιμή-στόχος 1,4200

Φράγκο Ελβετίας (CHF)

Προσδοκίες: αρνητικές στο πρώτο εξάμηνο του έτους και στη συνέχεια θετικές

Οι αναλυτές της Morgan Stanley προβλέπουν ότι το ελβετικό φράγκο θα παραμείνει ένα ασφαλές καταφύγιο, παρά τη παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας με στόχο την ανακοπή της ανατίμησης του. Το όριο στην ισοτιμία του φράγκου με το ευρώ που επέβαλε τον Αύγουστο κατά πάσα πιθανότητα θα διαρκέσει μέχρι το τέλος αυτής της χρονιάς, αλλά η δέσμευση της Εθνικής Τράπεζας της Ελβετίας είναι μάλλον απίθανο να κρατήσει για ολόκληρη τη διάρκεια του επόμενου έτος.

Καθώς η Ευρώπη συνεχίζει να αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση, η αξία του ελβετικού φράγκου θα επανεκτιμηθεί ανοδικά.

Κορώνα Σουηδίας (SEK)

Προσδοκίες: αρνητικές

Το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών της Σουηδίας και υγιή δημοσιονομική θέση της έχουν προσελκύσει πρόσφατα τους επενδυτές διεθνώς, αλλά ομάδα των αναλυτών της Morgan Stanley δεν είναι πεπεισμένη ότι αυτό θα συνεχιστεί.

Η αρνητική προοπτική τους για τη σουηδική οικονομία, η οποία θα επηρεαστεί βαθιά από μια προβλεπόμενη ευρωπαϊκή ύφεση, θα οδηγήσει σε συρρίκνωση των ισολογισμών και, στη συνέχεια, λιγότερη ρευστότητα στο σουηδικό χρηματοπιστωτικό σύστημα. Η Morgan Stanley αναμένει μια πιο αδύναμη ισοτιμία της σουηδικής κορώνας κατά την έναρξη του νέου έτους.

Συνιστώμενη Δράση: Πώληση SEK/JPY στο 11,64. Τιμή-στόχος 10,10

Στοιχηματίστε στην ΑΝΟΔΟ ή στη ΠΤΩΣΗ Δεικτών, Μετοχών, Ισοτιμιών και Εμπορευμάτων
Συναλλαγές σε Δυαδικά Δικαιώματα (Binary Options) στο anyoption™
(υπάρχει κίνδυνος απώλειας του κεφαλαίου σας)

Δολάριο Καναδά (CAD)

Προσδοκίες: αρνητικές

Οι αναλυτές της Morgan Stanley αναφέρουν ότι οι επιπτώσεις από την ευρωπαϊκή κρίση και την παγκόσμια απομόχλευση θα είναι οι λόγοι για τη βύθιση του καναδικού δολαρίου μέσα στον επόμενο χρόνο. Το καναδικό δολάριο, όπως και η καναδική οικονομία, είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα εκτεθειμένα στο παγκόσμιο κύκλο ανάπτυξης νομίσματα, λόγω της αυξημένης σημασίας των εμπορευμάτων.

Το γεγονός αυτό καθιστά εξάλλου «απρόβλεπτο» το δολάριο Καναδά. Οι αναλυτές της Morgan Stanley αναμένουν ότι τα εμπορεύματα θα ανατιμηθούν ελαφρώς κατά το επόμενο έτος, «αλλά όχι αρκετά για να ξεπεράσουν το ράλι του αμερικανικού δολαρίου».

Δολάριο Αυστραλίας (AUD)

Προσδοκίες: αρνητικές

Όπως και με το καναδικό δολάριο, οι ανησυχίες των ξένων επενδυτών θα οδηγήσουν σε μεταβολές της αξίας του Aussie κατά το επόμενο έτος. Η ισχύς του AUD εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το αν ή όχι η Κίνα θα δει μια ανώμαλη προσγείωση της οικονομίας της. Η Morgan Stanley προβλέπει μια ομαλή προσγείωση.

Το αυστραλιανό δολάριο έχει ενισχυθεί τα τελευταία χρόνια από τις τιμές των εμπορευμάτων, αλλά η επιβράδυνση της παγκόσμιας ζήτησης, ιδιαίτερα για το σίδηρο και τον άνθρακα, είναι πιθανό να αντιστρέψει αυτή την τάση.

Δολάριο Νέας Ζηλανδίας (NZD)

Προσδοκίες: Βραχυπρόθεσμα αρνητικές, μακροπρόθεσμα θετικές

Το δολάριο Νέας Ζηλανδίας είναι ιδιαίτερα ευάλωτο στις παγκόσμιες οικονομικές πιέσεις. Οι τράπεζες της χώρας θα μπορούσαν να δυσκολευτούν για να βρουν επαρκή χρηματοδότηση, δεδομένου ότι εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από επενδυτές του εξωτερικού.

Πέρα από αυτό, η απομόχλευση του ιδιωτικού τομέα, που ήδη συμβαίνει, και οι στενοί δεσμοί της Νέας Ζηλανδίας με τις αναδυόμενες αγορές και την Κίνα σημαίνουν ότι η βραχυπρόθεσμα υποτίμηση θα μπορούσε να ήταν περιορισμένη. Σε βάθος χρόνου (ίσως και μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους), μια αύξηση των επιτοκίων και η διατήρηση της ζήτησης στην αγορά γεωργικών προϊόντων θα κρατήσουν ισχυρό το δολάριο Νέας Ζηλανδίας.

Στοιχηματίστε στην ΑΝΟΔΟ ή στη ΠΤΩΣΗ Δεικτών, Μετοχών, Ισοτιμιών και Εμπορευμάτων
Συναλλαγές σε Δυαδικά Δικαιώματα (Binary Options) στο anyoption™
(υπάρχει κίνδυνος απώλειας του κεφαλαίου σας)

Ρεάλ Βραζιλίας (BRL)

Προσδοκίες: αρνητικές

Το ρεάλ της Βραζιλίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο τόσο με τη διάθεση για ανάληψη κινδύνου παγκοσμίως όσο και με τα εμπορεύματα, επομένως θα μπορούσε να έχει μεγάλη μεταβλητότητα κατά το επόμενο έτος. Ωστόσο, οι αναλυτές της Morgan Stanley πιστεύουν ότι «το υψηλό beta και καλή ρευστότητα του νομίσματος το καθιστούν ιδανικό υποψήφιο για να χρησιμοποιηθεί ως ένα είδος αντιστάθμισης έναντι του κινδύνου της αγοράς στο σημερινό περιβάλλον».

Η Ευρώπη θα καθορίσει την αξία του ρεάλ σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, αλλά τα εμπορεύματα και η προσγείωση της κινεζικής οικονομίας θα έχουν κατά πάσα πιθανότητα περισσότερες επιπτώσεις μακροπρόθεσμα. Η κεντρική τράπεζα της Βραζιλίας φαίνεται πως αποτελεί απρόβλεπτο παράγοντα, ωστόσο μέχρι στιγμής έχει εξαπολύσει μια πεισματική υπεράσπιση της αξίας του νομίσματος, κάτι που θα σταματήσει την απότομη υποχώρηση της αξίας του ρεάλ.

Συνιστώμενη Δράση: Αγορά BRL/COP στο 1034. Τιμή-στόχος 1140

Πέσο Μεξικού (MXN)

Προσδοκίες: θετικές

Οι αναλυτές της Morgan Stanley ήταν και παραμένουν θετικοί για το μεξικανικό πέσο, παρά τις προβλέψεις ότι η αδυναμία του εξαιτίας της Ευρώπης θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου 2012. Τα θετικά στοιχεία των ΗΠΑ και η έλλειψης παρέμβασης της κεντρικής τράπεζας για αγορά δολαρίων για την υπεράσπιση του πέσο θα δημιουργήσουν ανοδικές τάσεις για το μεξικανικό νόμισμα.

Πιο μακροπρόθεσμα, το πέσο του Μεξικό θα είναι «ένας κορυφαίος παίκτης στην περιοχή, όταν η όρεξη για ανάληψη κινδύνου επιστρέφει πιο αποφασιστικά, από 2ο τρίμηνο του 2012 και μετά».

Πέσο Αργεντινής (ARS)

Προσδοκίες: αρνητικές

Η κυβέρνηση της Αργεντινής εξακολουθεί να μάχεται για την επίτευξη μιας ισορροπίας μεταξύ της υποτίμησης του νομίσματος και του πληθωρισμού, καθώς ο τελευταίος λέγεται ότι είναι περίπου 25%. Αλλά η υποτίμηση θα μπορούσε εύκολα να καταστεί εκτός ελέγχου.

Σε σύγκριση με τα άλλα νομίσματα της Λατινικής Αμερικής, τα οποία οι αναλυτές προβλέπουν ότι θα ανεβούν κατά το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους, οι πολιτικές αυτές θα προσδώσουν στο πέσο της Αργεντινής «σαφώς χαμηλότερες επιδόσεις».

Στοιχηματίστε στην ΑΝΟΔΟ ή στη ΠΤΩΣΗ Δεικτών, Μετοχών, Ισοτιμιών και Εμπορευμάτων
Συναλλαγές σε Δυαδικά Δικαιώματα (Binary Options) στο anyoption™
(υπάρχει κίνδυνος απώλειας του κεφαλαίου σας)

Ραντ Νοτίου Αφρικής (ZAR)

Προσδοκίες: αρνητικές

Οι αναλυτές της Morgan Stanley προβλέπουν τη συνέχιση της αδυναμίας και της αστάθειας του ραντ, ενός νομίσματος που λένε ότι θα απέφευγαν. Το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών της χώρας και η αδύναμη συναλλαγματική της θέση «δικαιολογούν μια αυξημένη προσοχή», παρά την αναμενόμενη μείωση του κινδύνου κατά το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους.

Η αβεβαιότητα, ωστόσο, και όχι τα άσχημα θεμελιώδη,  φαίνεται πως είναι το κύριο πρόβλημα στη περίπτωση της Νοτίου Αφρικής. «Πιστεύουμε ότι η υποκείμενη ευπάθεια των αγορών θα προκαλέσουν μια ανώμαλη διαδρομή, στην οποία θα προτιμούσαμε να μείνουμε υπο-εκτεθειμένοι», σχολιάζουν οι αναλυτές της Morgan Stanley.

Λίρα Τουρκίας (TRY)

Προσδοκίες: θετικές

Οι αναλυτές της Morgan Stanley αναμένουν ότι η τουρκική λίρα θα έχει υψηλότερες επιδόσεις από τις περισσότερες αναδυόμενες αγορές στην κεντρική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, κυρίως επειδή η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας θα συνεχίσει να προστατεύει το νόμισμα από κερδοσκοπικές επιθέσεις των επενδυτών διατηρώντας βραχυπρόθεσμα τα επιτόκια σε υψηλά επίπεδα.

Επιπλέον, η επιβράδυνση της εγχώριας ζήτησης και η πτώση των τιμών του πετρελαίου μειώνουν το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών της Τουρκίας, ενώ η ελάχιστη έκθεση της στην κρίση της Ευρωζώνης θα μπορούσε να είναι θετική για τη λίρα σε μακροπρόθεσμη βάση. Αν και οι αναλυτές προβλέπουν μια μείωση της αξίας της τουρκικής λίρας στις αρχές του νέου έτους, παραμένουν θετικοί για το νόμισμα σε σχέση με τους περιφερειακούς ανταγωνιστές του σε μακροπρόθεσμη βάση.

Συνιστώμενη Δράση: Αγορά TRY/CZK στο 10.31. Τιμή-στόχος 11,00

Ρούβλι Ρωσίας (RUB)

Προσδοκίες: θετικές

Οι αναλυτές της Morgan Stanley επαινούν το ρούβλι και εκτιμούν ότι θα έχει «ισχυρές επιδόσεις το 2012», προτείνοντας στους επενδυτές να ξεκινήσουν συναλλαγές στην ισοτιμία EUR/RUB. Αυτό συμβαίνει εν μέρει επειδή πιστεύουν ότι η ρωσική οικονομία θα αναπτυχθεί ταχύτερα από ότι των άλλων κρατών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής, και της Αφρικής κατά το 2012, παρουσιάζοντας ανάπτυξη κατά περίπου 5%.

Ίσως ο σημαντικότερος λόγος για την αναμενόμενη ισχύ για το ρούβλι είναι πολιτική της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας, καθώς οι αναλυτές προβλέπουν ότι θα χαλαρώσει τον έλεγχο της ισοτιμίας κατά το επόμενο έτος.

Στοιχηματίστε στην ΑΝΟΔΟ ή στη ΠΤΩΣΗ Δεικτών, Μετοχών, Ισοτιμιών και Εμπορευμάτων
Συναλλαγές σε Δυαδικά Δικαιώματα (Binary Options) στο anyoption™
(υπάρχει κίνδυνος απώλειας του κεφαλαίου σας)

Συνιστώμενη Δράση: Πώληση EUR/RUB στο 43,50. Τιμή-στόχος 40,00

Ζλότυ Πολωνίας (PLN)

Προσδοκίες: αρνητικές

Οι δεσμοί μεταξύ της Πολωνίας και της Ευρωζώνης είναι ισχυροί και η Πολωνία θα αντιμετωπίσει δυσκολία να ξεφύγει από τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση. Αν και το υπουργείο οικονομικών της Πολωνίας έχει λάβει μέτρα για την αναχαίτιση της υποτίμησης, οι αναλυτές της Morgan Stanley προβλέπουν ότι τελικά η κρίση θα ξεπεράσει κάθε προσπάθεια διατήρησης της αξίας του πολωνικού νομίσματος.

Όπως και τα νομίσματα άλλων χωρών της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης, το ζλότι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα αντιστρέψει αυτή τη καθοδική του πορεία, καθώς η κρίση της Ευρωζώνης θα πλησιάζει στο φινάλε της κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012.

Κορώνα Τσεχίας (CZK)

Προσδοκίες: αρνητικές

Η μεγάλη εξάρτηση της Τσεχίας από τη ζώνη του ευρώ, θα βλάψει τις αναπτυξιακές της προοπτικές λόγω της προβλεπόμενης ύφεσης στην Ευρωζώνη. Η συνεχιζόμενη απομόχλευση των ευρωπαϊκών τραπεζών θα στοιχίσει επίσης στην ανάπτυξη, καθώς αυτές κατέχουν τεράστιο μέρων των επενδύσεων στη χώρα.

Αν και η Εθνική Τράπεζα της Τσεχίας θα δυσκολευτεί να επιδιώξει περισσότερη χαλάρωση, δεν είναι πιθανό να αναλάβει δράση για να καλύψει την αξία του νομίσματος, δεδομένου ότι η οικονομία της χώρας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εξαγωγές.

Συνιστώμενη Δράση: Η ισοτιμία USD/CZK αναμένεται να ανατιμηθεί κατά 11% έως το 3ο τρίμηνο του 2012

Φιορίνι Ουγγαρίας (HUF)

Προσδοκίες: αρνητικές

Η πολιτική αβεβαιότητα στη πιο φτωχή οικονομία της ζώνης του ευρώ οδηγεί τους αναλυτές της Morgan Stanley να λάβουν μια «καθαρά αρνητική» στάση απέναντι στο ουγγρικό φιορίνι, υποστηρίζοντας ότι θα γενικά θα παρουσιάσει χαμηλότερες επιδόσεις μεταξύ των νομισμάτων των αναδυόμενων αγορών.

Ωστόσο, οι αναλυτές επισημαίνουν μερικούς λόγους για τους οποίους το φιορίνι δεν μπορεί να υποτιμηθεί τόσο δραματικά, όσο φοβούνται κάποιοι επενδυτές. Οι ενδείξεις ότι η Ουγγαρία θα καταλήξει σε μια συμφωνία με το ΔΝΤ, παρά την πολιτική αποδοκιμασία, καθώς και η αυξανόμενη πιθανότητα μιας νομισματικής παρέμβασης δείχνουν ότι το ουγγρικό φιορίνι θα μπορούσε να αποφύγει μια «υπερβολική αδυναμία».

Στοιχηματίστε στην ΑΝΟΔΟ ή στη ΠΤΩΣΗ Δεικτών, Μετοχών, Ισοτιμιών και Εμπορευμάτων
Συναλλαγές σε Δυαδικά Δικαιώματα (Binary Options) στο anyoption™
(υπάρχει κίνδυνος απώλειας του κεφαλαίου σας)

πηγή: Morgan Stanley

σημαντική υπενθύμιση: Τα παραπάνω αποτελούν εκτιμήσεις της Morgan Stanley και αναδημοσιεύονται για ενημερωτικούς σκοπούς, χωρίς να αποτελούν πρόταση ή σύσταση για την αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε αξίας ή νομίσματος. Οι συναλλαγές στην αγορά συναλλαγματικών ισοτιμιών εγκυμονούν κινδύνους σημαντικών απωλειών κεφαλαίου.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο:

Συνεχίζοντας την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, αποδέχεστε την χρήση cookies. περισσότερες πληροφορίες

Για να εξασφαλίσουμε τη σωστή λειτουργία του ιστότοπου, μερικές φορές τοποθετούμε μικρά αρχεία δεδομένων στον υπολογιστή σας, τα λεγόμενα «cookies». Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία ένας ιστότοπος αποθηκεύει στον υπολογιστή σας ή στην κινητή σας συσκευή όταν επισκέπτεστε αυτόν τον ιστότοπο. Με τον τρόπο αυτό, ο ιστότοπος θυμάται τις ενέργειές σας και τις προτιμήσεις σας για ένα χρονικό διάστημα, κι έτσι δεν χρειάζεται να εισάγετε τις προτιμήσεις αυτές κάθε φορά που επισκέπτεστε τον ιστότοπο ή περιηγείστε στις σελίδες του. Τρίτα μέρη, όπως η Google, το Facebook κ.ά., κοινοποιούν πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.

κλείσιμο